dobroge.tv

Live

INCENDIUL DE LA INFECŢIOASE. Raed Arafat: ''Răspunderea merge către proprietarul spitalului''

INCENDIUL DE LA INFECŢIOASE. Raed Arafat: ''Răspunderea merge către proprietarul spitalului''
01 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a ţinut astăzi o conferinţă de presă la Constanţa, după incendiul de la ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. De la conferinţă lipseşte Stela Halichidis, directoarea Spitalului de Infecţioase.

Raed Arafat a anunţat că în spital erau 125 de pacienţi la momentul izbucnirii incendiului, dintre care 120 cu coronavirus, 10 în ATI. Toţi pacienţii au fost relocaţi în spitale din judeţul Constanţa, unde au fost identificate locuri suficiente, şi nu este necesar transferul în alte judeţe.

Şeful DSU a precizat că nu există pacienţi cu arsuri între cei transferaţi.

„La această oră nu este cazul ca pacienţii să fie transferaţi în spitale din afara judeţului Constanţa,” precizează Raed Arafat. „Ultimul instructaj cu secţiile ATI din ţară, pe incendii, a fost făcut săptămâna trecută”, a mai spus Arafat.

„Puteam să spun că este o problemă dacă IGSU nu făcea un control şi nu atrăgea atenţia că este o problemă aici. Răspunderea merge către proprietarul spitalului”, a precizat Arafat.

Legat de raportarea greşită a numărului de morţi, Raed Arafat a declarat: „noi nu am confundat nouă persoane care ar fi în viaţă şi au decedat. Am calculat greşit numărul morţilor. Saloanele ATI trebuie să aibă permanenţă. Se va stabili în cursul anchetei cine era acolo”.

Potrivit ISU Dobrogea,"pacienţii erau pe paturi. la momentul respectiv am considerat că este mult mai rapidă evacuarea pacienţilor cum am facut-o, pe geam, nu prin extragerea cu paturile pe hol.”

La rândul său, prim-adjunctul IGSU, Cristian Radu, a precizat că incendiul s-a manifestat la nivelul ATI, pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri păstrţi, în mai multe încăperi pentru pacienţi cu coronavirus în stare gravă.

Acesta a oferite detalii cu privire la autotizaţia de securitate la incendiu a unităţii medicale: ”Din documentele pe care le-am consultat până la acest moment (...) obiectivul conţine mai multe clădiri care sunt vechi şi, la momentul edificării, nu se supuneau procesului de avizare/ autorizare. A fost ridicate diferite lucrări care, până în anul 2004, nu aveau obligaţia de autorizare. În perioada 2004 – 2007 s-au edificat o serie de lucrări, între care şi parte din acea instalaţie de detecţie şi semnalizare la incendiu şi lucrări stucturale care atrăgeau această obligaţie.”.

Cristian Radu a mai explicat că spitalul nu a depus nici până acum documentele necesre: ”Nu există o solicitare prin care să se solicite autorizaţia de securitate la incendiu, deşi acastă obligaţie s-a născut odată cu anul 2007 când au fost recepţionate lucrări care se supun acestei obligaţii legale”.

Cauzele incendiului şi alte detalii vor fi comunicate de cei care investighează cazul.

Şapte persoane au murit în incendiul produs la Secţia ATI a Spitalului de boli infecţioase Constanţa: FILMUL UNEI TRAGEDII. Oameni care au venit la spital să se salveze au murit în chinuri! Durere şi revoltă la Infecţioase în timp ce corpuri carbonizate sunt scoase pe targă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233