dobroge.tv

Live

Asociația Patronală RESTO, previziuni sumbre: vacanța la mare ar putea fi mai scumpă de la anul

30 septembrie 2021
Publicitate

Vacanța la mare va fi mai scumpă de anul viitor. Un sejur ar putea să coste chiar și cu 10% mai mult față de vara aceasta. De asemenea, stațiunea Mamaia nu mai este preferata turiștilor. Tot mai mulți români preferă sudul litoralului pentru că are plaje mai primitoare, susțin membrii Asociației Patronale RESTO. Previziunile acestora pentru sezonul estival următor nu sunt deloc bune. Nisipul din Mamaia va fi tot fără șezlonguri, iar criza forței de muncă va rămâne nerezolvată.

Prețurile în creștere la utilități și alimente lovesc în plin sezonul estival următor. Hotelierii i-au anunțat de-acum pe agenții de turism.

Undeva în jur de 10%, este o creștere așteptată de noi, de agențiile de turism. Determinată, repet, de creșterea tuturor elementelor care compun acest tarif de vacanță. Este de înțeles, pentru că vedem că și în celelalte destinații tarifele au crescut în această vară”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Cei mai loviți sunt afaceriștii din Mamaia și Mamaia Nord. Deja s-au confruntat cu plajele lărgite care le-au alungat turiștii. Faptul că n-au putut pune șezlonguri la malul apei le-a adus pierderi mari. Clienții au fugit în stațiunile din sudul litoralului, lăsând Mamaia mai pustie ca niciodată.

Turiștii au migrat anul acesta din Mamaia spre celelalte stațiuni. Este o creștere semnificativă pentru turismul din sudul litoralului. Cred că undeva la 20-30% a avut de câștigat anul acesta”, a declarat Camelia Ciurea, agent de turism.

Nu faptul că s-au lărgit plajele a făcut ca turistul să plece din Mamaia. Faptul că nimeni nu s-a gândit cum se pot exploata aceste plaje. Faptul că s-a lărgit e un fapt pozitiv, e clară chestia asta, dar trebuia în același timp, simultan să se gândească cineva că acele plaje trebuie exploatate”, a declarat Roberto Tortora, investitor italian.

La malul mării, incertitudinea împreună cu măsurile pandemice venite peste noapte și jocul cifrelor din incidența noilor îmbolnăviri, a închis multe afaceri. Salariații au plecat, iar firmele s-au văzut fără personal calificat.

De la deschiderea sezonului au fost unități care nu au mai apucat acest sezon. Majoritatea membrilor noștri s-au chinuit să supraviețuiască, să existe încă pe piață, pentru a continua acest business și sunt foarte mulți care, la sfârșitul anului, au concluzionat că nu merită. Că s-au chinuit fără să aibă echipe complete, ca lipsa de personal”, a declarat Egevit Aslan, președintele Asociației Restaurantelor și Baruri de pe Litoral.

Dacă instituțiile vor înțelege că turismul costier este important, atunci lucrurile pot fi pozitive. Dacă rămânem așa și așteptăm să se întâmple lucrurile de la sine, lucrurile nu vor fi bine”, a mai declarat Roberto Tortora, investitor italian.

Urmează un sezon incert pe toate planurile. Încă trei ani de-acum încolo plajele din Mamaia nu vor avea șezlonguri lângă apă, hotelierii nu știu dacă vor primi clienți doar cu certificatul verde, iar muncitorii de sezon rămân greu de găsit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233