dobroge.tv

Live

Zeci de tineri au fost depistați în această vară, pe litoral, inhalând „funny gas”, un sedativ folosit în domeniul medical

28 septembrie 2021
Publicitate

„Funny gas-ul” este un sedativ folosit în domeniul medical, în special ca anestezic. În acest sezon estival, zeci de tineri au fost depistați în timp ce inhalau protoxid de azot din baloane. Motiv pentru care controalele făcute de membrii Asociației Antidrog, polițiști și jandarmi au fost intensificate, cu precădere în stațiunea Vama Veche.

Printre efectele negative ale consumului acestui drog se numără: transpiraţie excesivă, greaţă, vărsături, ameţeală, oboseală și halucinaţii.

Aceste activități le-am desfășurat în stațiunea Vama Veche, după ce am identificat acolo un nou tipar de consum de substanțe inhalante, respectiv de protoxid de azot, așa numitul funny gas. Se inhalează și produce aceleași efecte ca și consumul de alcool. Îi spune funny pentru că îți dă o stare de euforie și se folosește ca anestezist, în special în stomatologie. Acest protoxid de azot are multiple utilizări. Se folosește inclusiv ca aditiv al combustibilului la autoturisme, în special la mașinile de mare viteză, de curse. De asemenea se folosește în industria alimentară. Adolescenții și tinerii rămâneau pe plajă și cumva continuau pe plajă aceste petreceri cu renumitele baloane din care inhalau acest gaz”, a declarat Cristian Oprișan, comisar șef Centrul Regional de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog Constanţa.

Mai multe despre acest subiect, dar şi alte informaţii puteți afla în această seară în cadrul emisiunii Realitatea Locală, de la ora 19.00, realizată de Cristian Hagi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233