dobroge.tv

Live

Lucian Bode, despre amenda primită de PNL după Congres: Eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant

Lucian Bode, despre amenda primită de PNL după Congres: Eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant
28 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, a afirmat, marţi, întrebat despre Congresul PNL, sancţionat de poliţişti, că nu a fost acolo în calitate de ministru de Interne sau organizator, ci simplu participant. „Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei”, a transmis Bode, scrie news.ro.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, marţi, despre Congresul PNL, sancţionat de poliţişti şi a afirmat: „Organizatorii s-au asigurat, încă de la începutul lunii septembrie, că vor organiza Congresul din 25 – 26 septembrie, respectând toate prevederile legale”.

El a mai explicat că, în 15 septembrie, s-a cerut un nou punct de vedre despre utilizarea certificatului verde, moment în care „România şi Bucureşti erau în scenariul verde”.

Bode a explicat că la Romexpo sunt 15.247 metri pătraţi, fiind permisă participarea a 5.000 de persoane.

Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei. Astăzi, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază cu 5.000 de ei pentru că avea obligaţia să înştiinţeze de urgenţă organizatori cu privire la aceste nereguli”, a mai declarat Bode.

Acesta afirmă că au fost ridicate înscrisuri şi probe video pentru a lămuri sesizările la 112 care spuneau că s-a intrat fără certificate sau cu certificate false.

Răspunzând unor întrebări referitoare la lipsa distanţei legale între scaunele de la Romexpo, Bode a afirmat: „Resposabilitatea revine organizatorilor, eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant”.

Directorul general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti Bogdan Berechet a anunţat, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, că organizatorul Congresului PNL a fost amendat cu valoarea maximă prevăzută de lege şi anume 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la evenimentul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. De asemenea, poliţiştii au cerut şi înregistrările video pentru a vedea care sunt participanţii la Congresul PNL care nu au respectat distanţarea socială şi purtatea obligatorie a măştii pe toată perioada Congresului.


Sursă foto: G4Media

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233