dobroge.tv

Live

Primăria Constanța are în vedere amenajarea a două noi parcuri de mari dimensiuni în cartierele Palazu Mare și Tomis Plus

27 septembrie 2021
Publicitate

Spații verzi amenajate în scop de recreere, sport și o nouă promenadă pe o suprafață de zeci de hectare. Toate acestea ar putea deveni realitate în municipiul Constanța. Autoritățile locale au demarat un proiect care vizează dezvoltarea și amenajarea a două parcuri în cartierele Palazu Mare și Tomis Plus. Oamenii spun că au mare nevoie de aceste locuri de relaxare, atât pentru ei, cât și pentru cei mici.

În prezent, deficitul de spații verzi din Constanța este de aproximativ 250 ha. Pentru a-l acoperi, municipalitatea a încercat să găsească mai multe soluții. De exemplu, edilul orașului propune amenajarea a două parcuri de mari dimensiuni, unul de 40 - 50ha și altul de circa 20 ha.

În zona de Nord a orașului ar putea fi amenajate două parcuri care se vor întinde pe zeci de hectare. Unul va fi în cartieru Palazu Mare, iar celălalt în cartierul Tomis Plus.

Vestea că ar putea beneficia de o promenadă de unde să admire priveliștea și de un parc pentru cei mici, i-a bucurat pe locuitorii acestor cartiere.

Sunt foarte bucuroasă pentru ei, pentru că, chiar nu exista un asemenea loc pentru copii. Și pentru ei va fi o oportunitate deosebită. E minunat, adică se vor pune copaci și se vor amenaja locuri de joacă. Asta este absolut minunat. Mă bucur de o asemenea inițiativă din partea Primăriei”, spune o constănțeancă.

Un gest frumos, pentru copii, pentru tineret, ca să nu se mai ducă cine știe pe unde. Să meargă să se joace frumos acolo, în leagăne, să aibă unde să se recreeze”, spune un constănțean.

O aerisire așa, cu copiii, Vegetație, aer, apă, de toate. Da oricine își dorește așa ceva aici”, spune o constănțeancă.

Proiectul de hotărâre privind „Amenajarea de parcuri urbane publice noi de mari dimensiuni în municipiul Constanța” se află momentan la faza de studiu. Acestea urmează să fie votat joi în ședința de consiliu local.

Investiția vizează amenajarea unor parcuri publice urbane, de mari dimensiuni, cu dotări și echipamente necesare pentru practicarea sportului de masă, pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber. Se urmărește creșterea suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor, la ameliorarea calității factorilor de mediu și la sporirea confortului locuitorilor municipiului Constanța. Scopul este extinderea suprafețelor de spații verzi, protejarea și gestionarea durabilă a acestora, în scopul creșterii standardelor de viață ale constănțenilor și al conformării la obligația de a asigura suprafața minimă de spațiu verde pe cap de locuitor”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Parcurile vor fi amenajate într-o zonă extravilană, unde nu există alte construcții. De asemenea, vor fi extinse și rutele mijloacelor de transport în comun. Reamintim că, potrivit Registrului Spațiilor Verzi fiecare constănțean beneficiază de doar 17,7 mp de spațiu verde, deși legislația prevede un minimum de 26 mp. Din acest motiv, la începutul acestei luni, Primăria Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei de către Garda de Mediu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233