dobroge.tv

Live

Procurorii ridică documente de la sediul City Insurance, într-un dosar de delapidare, spălare a banilor, fals şi abuz în serviciu

Procurorii ridică documente de la sediul City Insurance, într-un dosar de delapidare, spălare a banilor, fals şi abuz în serviciu
23 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice ridică astăzi documente de la sediul central al Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance, pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară a desschis procedura falimentului.

Documentele sunt ridicate în baza delegării emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Faptele vizate sunt delapidare, spălare a banilor, fals şi abuz în serviciu.

”În cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică aParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procedează la ridicarea deobiecte şi înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”. Precizăm că ridicarea de obiecte şi înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, şi uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal”, a transmis Parchetul ICCJ, citat de news.ro.

Mai sunt pe rol două dosare penale legate de City Insurance – o plângere la DNA legată de o favorizare a companiei de către fosta conducere a ASF și una la DIICOT, depusă de acționarii City față de cei care au gestionat afacerile din România ale companiei, scrie digi24.ro.

Daniel Apostol, directorul de comunicare al ASF, a spus la Digi24 că azi va fi publicată în Monitorul Oficial decizia Autorității de a retrage autorizația de funcționare pentru City Insurance.

Sursă foto: alephnews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233