dobroge.tv

Live

Controale în zonele aglomerate din Constanța. Mai multe persoane, prinse fără masca de protecţie: amenzile ajung la 2.500 de lei

22 septembrie 2021
Publicitate

Zonele aglomerate din Constanța au fost ținta oamenilor legii. În Tomis III, de pildă, polițiștii au verificat dacă oamenii poartă corespunzător masca de protecție. Constănțenii prinși pe picior greșit au căutat scuze. Dacă astăzi au primit doar avertismente, data viitoare riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Ba am, am mască. Știu că afară nu se poartă, doar în interior”, spune o constănțeancă.

Da nu știam că afară se poartă, credeam că doar înăuntru”, spune un constănțean.

Nu puțini sunt cei care cred că nu trebuie să poarte masca în spațiile deschise. Deși noile restricții au intrat în vigoare de marți de la ora 00:00, încă există persoane care nu s-au conformat. Acesta este și motivul pentru care forțele de ordine din Constanța intensifică acțiunile de control după numărul mare de infectări cu noul coronavirus din oraș.

12 polițiști constănțeni au stat de vorbă cu oamenii. Cei prinși pe picior greșit s-au justificat. Din fericire, au primit doar avertismente verbale. Data viitoare, însă, riscă să scoată bani din buzunar.

În primul rând sunt vaccinat, am certificatul. În al doilea rând mă urcam pe motocicletă și îmi puneam casca. Nu pot folosi masca și casca în același timp”, spune un constănțean.

Oamenii legii au interacționat cu cetățenii și i-au informat despre locurile în care masca de protecție se poartă obligatoriu, precum și modul corect de a o purta.

Și în perioada următoare vor avea loc acțiuni ale forțelor de ordine, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. În special, vor fi vizate zonele aglomerate.

Cetățenii ar trebui să știe faptul că lipsa măștii de protecție în spațiile închise dar și în spațiile deschise aglomerate atrage sancțiune contravențională cu valoare cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, a declarat Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

În județul Constanța, miercuri, au fost anunțate 313 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, iar la nivel național numărul îmbolnăvirilor a trecut de 7.000.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233