dobroge.tv

Live

Mai multe localităţi din judeţul Constanţa au depăşit incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID. Urmează noi restricţii

Mai multe localităţi din judeţul Constanţa au depăşit incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID. Urmează noi restricţii
22 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt 46 de oraşe şi municipii care au atins sau au depăşit, miercuri, rata de infectare cu COVID-19 de 3 la o mie de locuitori. Dintre acestea, cele mai ridicate incidenţe sunt în oraşele Horezu (Vâlcea) - 6,09, Negreşti-Oaş (Satu Mare) - 5.91 şi Vişeu de Sus (Maramureş) - 5,42.

De asemenea, sunt 266 de alte localităţi care au ajuns sau au depăşit pragul de 3 la mie. De altfel, cea mai ridicată rată de infectare rămâne la Cătina (judeţul Cluj), unde incidenţa a urcat la 12,08. Pe locurile următoare se situează Şeica Mică (Sibiu) - 10,03 şi Ploscoş (Cluj) - 9,66.

În judeţul Constanţa, următoarele localităţi au depăşit rata de infectare cu COVID-19 de 3 la o mie de locuitori:

  • ORAŞ TECHIRGHIOL 3.13
  • CHIRNOGENI 3208 3.43
  • INDEPENDENŢA 3.44
  • ADAMCLISI 3.47
  • TORTOMAN 3.72
  • COSTINEŞTI 4.03
  • CUZA VODĂ 4.47

"Vă reamintim că după ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU şi a celor de guvern în vigoare",a precizat GCS.

În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme pentru desfăşurarea activităţilor permise doar cu participarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233