dobroge.tv

Live

Locuitorii din Constanța și Valu lui Traian, deranjați de câteva zile de un miros neplăcut: autoritățile nu au găsit cauza

21 septembrie 2021
Publicitate

Un miros înţepător ca de amoniac, pluteşte de câteva zile în aer. Locuitorii din mai multe cartiere din Constanța şi din comuna Valu lui Traian s-au plâns pe rețelele de socializare. Oamenii au apelat și la autorităţi. Însă nimeni nu ştie de unde vine. Garda de Mediu şi ISU Dobrogea au făcut măsurători dar n-au găsit nicio cauză.

Încă din weekend mai mulți locuitori din municipiul Constanța și din Valu lui Traian au reclamat că simt un miros greu de suportat și că aerul este aproape irespirabil. Cei care locuiesc în zona cuprinsă între Inel II și ieșire spre Constanța, înspre Valu lui Traian, au asociat mirosul cu cel de fecale.

Am observat și eu că e un miros deosebit și aseară. E înțepător un pic așa. Mi se apropie ceva de amoniac. Cred că pentru sănătate, ne punem semne de întrebare”, spune o constănțeancă.

Același fenomen este prezent și în localitatea Valu lui Traian, motiv pentru care cetățenii au sunat la 112. Solicitarea a fost preluată de reprezentanții ISU Dobrogea, care au anunțat că se deplasează la fața locului.

Din primele momente a fost alertat echipajul CBRN, acesta deplasându-se în zonele indicate pentru a efectua măsurători de specialitate. În urma efectuării măsurătorilor, nu s-au identificat factori toxici care ar putea pune în pericol viața sau mediul înconjurător”, a declarat plt. adj. Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Specialiștii de mediu au început verificările încă de sâmbătă seară când o echipă de serviciu s-a dus în zonele limitrofe ale Constanței.

O posibilă sursă ar fi împrăștierea de gunoi de grajd pe terenurile agricole dinspre localitatea Valul lui Traian”, a declarat Ileana Andrei, comisar șef Garda de Mediu Constanța.

Însă nu toți fermierii constănțeni sunt de acord cu această explicație.

Nu cred că-i de la gunoiul de grajd. El stă într-o platformă un an sau doi și efectiv în perioada respectiva fermentează și nu mai are cum să miroasă”, a declarat Mircea Chipăilă, fermier.

Pe fir a intrat și Agenția de Mediu care are senzori instalați în mai multe zone. Aceștia vor verifica dacă s-a înregistrat ceva. Până la stabilirea exactă a sursei mirosului, specialiștii atrag atenția persoanelor fizice sau juridice care nu iau măsuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, că pot fi sancționate cu o amendă cuprinsă între 7.500 și 100.000 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233