dobroge.tv

Live

Chen-Chen, îndrăgitul mamifer de la Delfinariul din Constanța, s-a îmbolnăvit: reprezentațiile sunt oprite pentru două săptămâni

20 septembrie 2021
Publicitate

Control neobișnuit la Delfinariul din Constanța. O echipă medicală a fost chemată în ajutor, duminică după-amiază. Chen-Chen s-a îmbolnăvit, iar cei care o îngrijesc au observat că este apatică de mai multe zile. Antrenorii se gândesc că poate a înghițit un corp străin ori spectacolele de peste vară au stresat-o prea mult și a făcut gastrită. Acum reprezentațiile sunt oprite pentru două săptămâni.

Aceste salturi erau preferatele publicului, mai ales atunci când le făcea Chen-Chen. Delfinul era mereu aplaudat și stârnea bucurie pentru micii spectatori.

Pe timpul verii, cei doi delfini ai Delfinariului Constanța au ținut zilnic câte două spectacole. La începutul lunii septembrie însă, unul dintre ei s-a îmbolnăvit. Cei care o îngrijesc pe Chen-Chen spun că aceasta este apatică și că mănâncă mai puțin.

Mai întâi fetele și-au dat seama că la ele nu prea mai înghițea bine peștele, după care încet-încet a avut o cădere din punct de vedere medical în primul rând, după care al hranei până am ajuns în momentul în care suportă foarte greu să mai mănânce”, a declarat Alex Mazilu, instructor.

Șase medici și un radiolog au fost mobilizați ca să o consulte pe Chen-Chen. Examinarea medicală a început cu o ecografie amănunțită, urmată apoi de radiografie.

Teama de corp străin înghițit în stomac i-a făcut pe specialiști să ceara o endoscopie. O analiză grea, mai ales că delfinul nu poate fi anesteziat.

A obținut foarte repede imagini din cea de-a doua cameră a stomacului, unde am văzut că nu există corp străin. Ne-am liniștit în acel moment. Firește că am recoltat și probe bacteriologice”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Însă problema lui Chen-Chen nu este încă rezolvată. Mamiferul nu este la fel de vioi cum îl știam în toate spectacolele estivale.

Se pare că avem niște modificări la nivelul mucoasei, am prelevat acolo probe de țesut. Poate să fie o gastrită cu helicobacter: e o hiperplazie de mucoasă acolo. Poate să fie o gastrită colicoidă. Poate să fie ceva infecțios”, a declarat Costi Ifteme, chirurg veterinar.

Îngrijorarea biologilor de la Delfinariu este justificată: în urmă cu opt ani masculul Pei-Pei a murit. Dacă și restul analizelor vor ieși bine, atunci cei doi delfini vor reveni în fața spectatorilor, cât mai curând posibil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233