dobroge.tv

Live

Epavele a trei corăbii din lemn, găsite în apele Mării Negre

Epavele a trei corăbii din lemn, găsite în apele Mării Negre
12 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Descoperire fascinantă în largul Mării Negre! Scafandrii Muzeului de Istorie şi Arheologie din Constanţa au găsit, la o adâncime de 100 de metri, epavele a trei corăbii din lemn, extrem de vechi. Acestea vor fi analizate de specialişti, care vor stabili cu exactitate din ce perioadă provin, scrie Observator News.

Descoperirea este cu adevărat uluitoare. Cele trei epave zac pe fundul mării, la o distanţă de 10 kilometri una faţă de cealaltă. Scafandrii au cutreierat adâncurile Mării Negre şi au reuşit să se apropie de cele trei nave scufundate.

Undeva în toamna trecută, ca urmare a unor scanări a fundului mării, au fost descoperite şi aceste trei corăbii”, a declarat Aurel Mototolea, directorul Muzeului de Arheologie și Istorie Națională Constanța.

În imagini se disting atât catargul, cât și alte părți ale corăbiilor din lemn: „E din Al Doilea Război Mondial, când Constanţa a fost bombardată de navele sovietice”.

Unde au fost descoperite

„Descoperite de noi, putem spune doar despre resturile unei epave de la Eforie Sud, unde se recunoaste kila blindată cu tablă de cupru”, a declarat Glicherie Caraivan, cercetător științific Institutul GeoEcomar Constanța.

Epavele ar putea deveni, în viitor, obiective turistice subacvatice şi, dacă au peste 100 de ani, vor fi incluse în patrimoniul național.

Cea mai fotogenică este epava Arcadia, care pare cea mai întreagă, cu toate elementele”, a mai declarat Glicherie Caraivan, cercetător științific Institutul GeoEcomar Constanța.

Navele nu au fost, deocamdată, datate, iar locul în care se află este ținut secret.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233