dobroge.tv

Live

Ludovic Orban și-a prezentat moțiunea „Forța Dreptei” la Constanța: „Alegerea de pe 25 septembrie, din punctul meu de vedere, este foarte simplă”

09 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban s-a aflat joi, 9 septembrie, la sediul Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, din bulevardul Ferdinand. Acesta își prezintă la Constanța moțiunea „Forța Dreptei”, cu care candidează pentru funcția de președinte al PNL.

Referitor la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, Ludovic Orban a spus: „Sunt unii care ba mă acuză că am grăbit procedura, ba mă acuză că am întârziat procedura. Trebuie să se hotărască care e realitatea

Conform strategiei fiscal-bugetare, care a stat la baza bugetului și rectificării bugetare, creșterea cheltuielilor în anul 2024, anul electoral, raportat la PIB este 0 (...) Mai bine strângeam cureaua anul acesta și nu ne lăfăiam într-o rectificare bugetară în care să inventăm o creștere a veniturilor care nu e conformă realității, ca să putem să creștem cheltuieli care nu erau absolut necesare, astfel încât noi să intrăm deja în 2023 aproape de ținta de deficit, ca în 2024 să avem un spațiu bugetar și fiscal mai larg. O mare greșeală de previziune, v-o spun din capul locului”, a declarat Ludovic Orban.

Orban le-a transmis primarilor prezenți la ședință că ministrul Dezvoltării a fost obligat să trimită hârtie în care că spună că nu mai are resursele necesare pentru a deconta lucrările din PNDL1 și PNDL2, lucru care este în totală contradicție cu spusele președintelui PNL și a ministrului Dezvoltării.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că pentru el, relația cu primarii din PNL este o relație fundamentală. „Pentru mine nu există zi, nu există noapte. Oricând a fost nevoie de mine, am răspuns prezent și am încercat să fiu alături de primarii PNL”. Orban a mai afirmat că acest lucru nu l-a făcut pentru a fi votat acum, ci pentru că el consideră că „primarul este cartea de vizită a PNL în sensul guvernării locale”.

Vorbim despre PNDL3. Domnii primari dacă au urmărit media pot să urmărească declarațiile colegului meu Florin Cîțu, nu înainte de anunțarea candidaturii, ci după anunțarea candidaturii (...) Dacă veți vedea declarațiile mele, încă de la începutul lui ianuarie 2021, eu am spus apăsat, răspicat că este o necesitate absolută să mai lansăm un Plan Național de Dezvoltare Locală și am și explicat de ce”, a mai declarat Ludovic Orban la Constanța.

Domnilor primari, vreau să știți foarte clar că finanțările pe PNI Anghel Saligny sau PNDL3 nu reprezintă un cadou pe care îl dă Florin Cîțu pentru dumneavoastră. Reprezintă o necesitate de finanțare a proiectelor de infrastructură. În special în acele localități care nu beneficiază de resursele necesare și care au nevoie de dezvoltarea infrastructurii ca suport al dezvoltării economice și a creșterii calității vieții în localitățile respective”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Despre situația politică, Orban a declarat că în momentul de față există trei variante de lucru: „Varianta să refacem coaliția cu USR PLUS, varianta să guvernăm pe față sau pe spate cu PSD sau varianta de a trece în opoziție. Eu spun că varianta a doua înseamnă varianta a treia, numai că nu înseamnă acum”.

Florin Cîțu a luat deciziile singur, fără să aibă o consultare în Biroul Politic și fără să aibă acordul președintelui PNL. Deciziile care au dus la destrămarea coaliției și la situația de criză politică și guvernamentală gravă în care ne găsim astăzi. Sigur, probabil că s-a consultat cu cineva, dar se pare că acel cineva parcă nu mai vrea binele PNL. Și nu aș vrea să cred că după doi președinți care și-au distrus partidele care i-au făcut președinți, să mai trăim a treia oară această experiență. Noi suntem Partidul Național Liberal. Noi trebuie să ne luăm deciziile conform oamenilor care ne susțin, care au avut încredere și care pot să aibă încredere în noi. Trebuie să ne luăm deciziile noi, acasă la noi, nu să așteptăm să vină presiuni externe (...) 

Alegerea de pe 25 septembrie, din punctul meu de vedere, este foarte simplă și v-o spun limpede, direct. Nu știu dacă astăzi, dacă întreb un liberal între patru ochi și îl întreb dacă votează cu Cîțu și dacă zice da și în întreb de ce votează cu Cîțu, că mi-a cerut Flutur sau că mi-a cerut Boc. Dar dacă îl întreb dacă Cîțu e o soluție bună pentru PNL sunt convins că 90% vor răspunde nu. Pentru că asta e realitatea (...) Am trăit ceva similar în 2007 când PNL s-a asociat cu PSD și au declanșat referendum de demitere a lui Traian Băsescu. A fost un val de ură împotriva PNL”, a conchis Ludovic Orban.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233