Scandal în Parlament. Florin Roman nu a fost lăsat să conducă şedinţa: chestorii au tras scaunul de sub el și l-au evacuat cu forța. VIDEO
Plenul reunit al Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile și a absentat. Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de mirofon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit, scrie Digi 24.
Şedinţa plenului celor două camere a început la ora 16.00 și a fost ondusă de Florin Roman (PNL), care a anunţat că din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa 269.
Pe ordinea de zi propusă se află proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale
Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a cerut ca pe ordinea de zi să fie trecut calendarul dezbaterii moţiunii.
Florin Roman a fost acuzat că el conduce în mod abuziv şedinţa, întrucât preşedinte de şedinţă ar trebui să fie unul dintre preşedinţii Senatului sau Camerei Deputaţilor.
Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a declarat că Roman nu avea niciun drept să conducă şedinţa dacă Anca Dragu e la pupitru.
La presiunile parlamentarilor AUR, Roman nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind îndepărtat. Liderul AUR, George Simion, l-a acuzat de uzurpare de calităţi oficiale, iar parlamentarii AUR i-au strigat lui Roman: „Pleacă, mafiotule!”.
Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a numit huligani pe parlamentarii AUR care au intervenit determinând cu scandal plecarea lui Florin Roman de la Tribună.
Şedinţa este condusă de Anca Dragu.
Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) a propus modificarea ordinii de zi pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură, susţinând că moţiunea trebuie dezbătută după trei zile de la citire.
Propunerea a fost supusă la vot, primind 117 voturi „pentru”, 216 „împotriva” şi patru abţineri, astfel că nu a trecut.
Sursă foto/ video: Facebook Parlamentul României - Camera Deputaților