dobroge.tv

Live

Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru lipsa spațiilor verzi din oraș

Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru lipsa spațiilor verzi din oraș
08 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primăria Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei pentru că nu asigură suprafaţa legală de spaţiu verde pe cap de locuitor. În oraş, suprafaţa de spaţiu verde este de 17 metri pătraţi pentru fiecare locuitor, în loc de 26 de metri pătraţi.

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, în perioada 30 august – 01 septembrie, ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, la Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Constanța a fost realizat un control pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi, în urma căruia s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi al Municipiului Constanța.

Conform acestuia, suprafața totală de spațiu verde din Municipiul Constanța este de 6.042 de ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 metri pătrați. Deoarece nu au fost respectate prevederile legale, de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan, s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura din terenul intravilan o suprafață de spațiu verde de minimum 26 mp/locuitor și s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

De asemenea, comisarii de mediu au mai constatat că spațiile verzi din orașul Constanța nu sunt întreținute corespunzător și au impus refacerea și îngrijirea corespunzătoare a acestora.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233