dobroge.tv

Live

Senatorul Vergil Chiţac, mesaj pe Facebook după ce Parchetul General a decis că nu a dus la răspândirea bolii COVID-19

Senatorul Vergil Chiţac, mesaj pe Facebook după ce Parchetul General a decis că nu a dus la răspândirea bolii COVID-19
07 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

După ce senatorul a fost criticat că a fost transportat la spital cu ambulanţa, fără izoletă, în raportul procurorilor se specifică că acest fapt nu a dus la răspândirea bolii COVID-19.

Senatorul Vergil Chiţac a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care prezintă rezultatul anchetei în cazul episodului din luna martie a acestui an, atunci când procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Astăzi, senatorul a prezentat dovada nevinovăţiei sale, cazul fiind clasat întrucât din "probele administrate în cauză fapta nu există".

Mai mult, după ce senatorul a fost criticat că a fost transportat la spital cu ambulanţa, fără izoletă, în raportul procurorilor se specifică că acest fapt nu a dus la răspândirea bolii COVID-19.

"Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea. Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică. Aveți încredere!", scrie în mesajul postat pe Facebook.

Senatorul Vergil Chiţac a fost depistat pozitiv cu coronavirus la jumătatea lunii martie a acestui an, fiind primul parlamentar depistat. Acesta a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie. Ulterior, şi soţia şi fiul lor au fost depistaţi pozitiv. Cei trei au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Ancheta a stabilit însă că senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233