dobroge.tv

Live

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu. VIDEO

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu. VIDEO
06 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu, este anunţul postat pe pagina de Facebook a USR PLUS, după şedinţa conducerii alianţei şi făcut apoi la Parlament şi de co-preşedintele USR - PLUS, vicepremierul Dan Barna. Alianţa USR PLUS deţine în Guvern portofoliile Justţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

Nu se mai poate aşa şi nici nu se va mai putea aşa mai departe cu USR PLUS (...) Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu (...) Ne prezentăm demisiile, mâne dimineaţă premierul le va avea pe masă la prima oră”, a declarat Barna.

El a sosit la declaraţii în aplauzele colegilor săi, miniştri şi parlamentari.

„Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a explicat Dan Barna.

Dan Barna:

În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie.

Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism.

Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere.

Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu.

În acest moment, miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu.

La nivel personal pot să-mi reproșez că am fost mult prea împăciuitor. Premierul Florin Cîțu și-a pierdut cinstea obrazului.

În momentul de față, noi ne-am înaintat demisiile, sunt irevocabile, certe.


Sursă foto/ video: Facebook USR PLUS

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233