dobroge.tv

Live

Acțiune de promovare a consumului responsabil de alcool, la Constanța: 90 de șoferi cu o alcoolemie peste limita legală, depistați de polițiști în acestă vară

03 septembrie 2021
Publicitate

45 de accidente rutiere au fost înregistrate în ultimul an la nivelul județului Constanța din cauza consumului de alcool, iar 250 de permise auto au fost reținute. În cele trei luni de vară, polițiștii de la rutieră au depistat în trafic 90 de șoferi care aveau o alcoolemie de peste 0,8 miligrame per litru alcool pur în sânge. În toate aceste cauze a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar conducătorii auto s-au ales cu o amendă. De asemenea, și permisul le-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. Pentru a conștientiza pericolul, autoritățile locale împreună cu oamenii legii au desfășurat o acțiune de promovare a consumului responsabil de alcool

Zeci de accidente rutiere s-au înregistrat de la începutului anului la nivelul județului Constanța. O parte din acestea s-au produs din cauză că șoferii s-au urcat băuți la volan.

Au fost reținute, de la începutul anului și până în prezent, peste 250 de permise de conducere pentru persoane care au fost depistate conducând, având o îmbibație alcoolică sub limita alcoolemiei. În aceste cazuri s-a aplicat o amendă contravențională, iar dreptul de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile. Totodată, în ultimul an au fost înregistrate 45 de accidente rutiere, având drept cauză principală conducerea sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Și în această vară polițiștii de la rutieră au întocmit mai multe dosare penale conducătorilor auto care au fost depistați cu o alcoolemie peste limita legală.

Au fost înregistrate 90 de infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice ale unor persoane care au fost depistate având o alcoolemie peste 0,8 mg/ litru alcool pur în sânge”, a mai Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Pentru a trage din nou un semnal de alarmă, oamenii legii împreună cu autoritățile locale au oprit mai mulți șoferi pentru a le aduce la cunoștință faptul că alcoolul nu trebuie consumat atunci când ne aflăm în trafic. Aproximativ 150 de conducători auto au primit pliante informative în acest sens.

Trebuie să conștientizeze efectele pe care le poate avea alcoolul asupra sănătății”, a declarat Ionela Bărboi, responsabil comunicare Primăria Constanța.

Cei are au fost opriți în trafic spun că acțiunea este foarte bună, mai ales că sunt mulți șoferi care nu conștientizează pericolul și se urcă la volan după ce au consumat alcool.

Excelentă. Este o acțiune extraordinar de bine venită, mai ales că în ultima perioadă s-au întâmplat pe toate drumurile și nu numai spre Constanța. Și spre București și la munte”, spune o șoferiță.

Șofer: Toleranță zero.

Reporter: Nu e bine?

Șofer: Absolut deloc. Deci orice, dar nu alcool la volan.

Este foarte important pentru că nu putem să acționăm la fel. Reacțiile sunt diferite”, spune un șofer.

Pe dreapta a fost trasă și o mașină de școală de șoferi. Cel care se afla la volan era chiar în timpul examenului. Viitorul conducător auto, dar și examinatorul au primit și ei sfaturi.

Cei care sunt prinși la volan având o alcoolemie peste limita legală vor fi sancționați. Amenda este între 1.305 lei și 2.900 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233