dobroge.tv

Live

Marcel Ciolacu: „Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem manifestaţii în fiecare judeţ”

Marcel Ciolacu: „Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem manifestaţii în fiecare judeţ”
30 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Aflat pe litoral, liderul PSD, Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă luni, 30 august, la hotelul Doina din stațiunea Neptun, după ce anterior a avut loc Consiliul Politic Național la PSD.

PSD a decis să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu când va avea cele 234 de voturi necesare pentru ca aceasta să treacă, a anunţat luni preşedintele partidului Marcel Ciolacu, după şedinţa conducerii partidului.

El a precizat că la acest moment, opoziţia are in Parlament 204 voturi.

Întrebat dacă există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea Congreselor PNL şi USR PLUS, liderul PSD a răspuns: „Sunt ferm convins că şi domnul Simion îşi doreşte ca această moţiune să treacă şi nu să o depunem de dragul să o depunem. Nu ştim, dacă avem suficiente semnale că avem suficiente voturi s-ar putea să o depunem şi după Congres sau poate românii îşi vor da seama şi vor pune presiune şi dl Iohannis îşi va da seama pe cine a pus premier”.

Marcel Ciolacu spune că motivele pentru demiterea Guvernului sunt creșterea prețurilor, înghețarea salariilor și a pensiilor și gestionarea campaniei de vaccinare.

Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului. Ori prin demisie, ori să i se ceară demisia în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ți da demisia, de cel care l-a susținut și care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, președintele Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare și pe de altă parte faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe. Au înghețat toate veniturile românilor, am înghețat și salarii și pensii și alocații și pe de altă parte avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani, total necontrolată și fără soluții”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a reiterat că propunerea PSD pentru funcţia de premier este în continuare Alexandru Rafila.

Categoric PSD e pregătit să preia guvernarea. Avem şi specialiştii, dar şi oamenii competenţi. Categoric mergem cu o propunere de premier. O să stabilim. Alexandru Rafila este propunerea PSD până în acest moment”, a explicat Ciolacu.

„Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem manifestaţii în fiecare judeţ”

Marcel Ciolacu a precizat că încurajează românii să iasă în stradă pentru a pune presiune publică, iar preşedintele Klaus Iohannis să recunoască astfel greşeala pe care a făcut-o să îl numească premier pe Florin Cîţu. Liderul PSD a adăugat că este posibil ca social-democraţii să organizeze manifestaţii în fiecare judeţ.

Românii şi-au dat seama cu cine au de-a face şi vor ieşi în stradă şi atunci sub presiunea publică, domnul Iohannis va recunoaşte în sfârşit geşeala pe care a făcut-o numindu-l pe domnul Cîţu prim-ministru şi forţând în spiritul Constituţiei această coaliţie de pierzători. Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem în fiecare judeţ. Se va lua o decizie, dar categoric se va ajunge la acest demers dacă dl Iohannis nu recunoaşte că a greşit şi să îşi retragă acest Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă acest demers de a organiza proteste va avea loc după depunerea moţiunii de cenzură sau înainte, Ciolacu a răspuns: „Vom discuta şi vom decide. V-am spus că pesediştii nu sunt violenţi”.

Cer Biroului permanent să introducă pe ordinea de zi în prima şedinţă a Senatului proiectul de lege „Fără penali în funcţii publice”

Marcel Ciolacu a solicitat Biroului permanent şi co-preşedinţilor USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş, ca proiectul de lege „Fără penali în funcţii publice” să fie introdus pe ordinea de zi a primei şedinţe a Senatului. Liderul PSD a mai spus că apoi premierul Florin Cîţu „penal condamnat să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice”.

Tot în această sesiune voi cere ca prioritate zero la Senatul României, camera decizională, să fie introdus pe ordinea de zi proiectul de lege Fără penali în funcţii publice, astfel încât, după promulgarea legii, domnul prim-ministru, penal condamnat, să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice. Eu sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în nicio funcţie publică. Cer Biroului permanent al Senatului, liderului de grup al PSD şi nu în ultimul rând domnului Barna, susţinătorul proiectului Fără penali în funcţii publice, şi domnului Cioloş, să introducă pe ordinea de zi în prima şedinţă a Senatului proiectul de lege Fără penali în funcţii publice”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD.


Sursă foto: Facebook Marcel CIolacu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233