dobroge.tv

Live

Continuă scandalul la Teatrul „Oleg Danovski”. Balerinii răspund acuzațiilor și amenință că vor merge în instanță: „Am o întrebare: credeți că e normal?”

27 august 2021
Publicitate

Continuă scandalul la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. După lungul șir de acuzații ale balerinilor, au urmat și replici din partea conducerii. Astăzi, dansatorii au ieșit iar la declarații. Aceștia s-au adresat în special directorului instituției, dar și celor doi soți. Amintim că Horațiu Cherecheș, coregraful acestora, este acuzat că ar fi avut un comportament violent, că a agresat fizic și verbal mai mulți angajați ai teatrului și că le-ar fi făcut propuneri indecente unora dintre balerine.

Câțiva dintre angajații corpului de balet s-au strâns din nou în fața Teatrului „Oleg Danovski” vineri la orele prânzului. Cu lacrimi în ochi, ne-au relatat încă o dată situațiile neplăcute prin care trec de câțiva ani de zile.

E un lucru care îmi stă pe suflet și încă zace în mine. Am terminat școala în Franța și în Elveția, am venit aici la Constanța. Horațiu Cherecheș m-a făcut ... în fața întregii companii pentru că am refuzat avansurile lui. A rămas o adevărată traumă în mine. Am o întrebare: credeți că e normal? Mi-a fost foarte greu să depășesc momentul ăsta și încă psihic trebuie să mă refac”, a declarat Ana van Harren, balerină.

Rând pe rând, dansatorii au răspuns declarațiilor făcute joi de coregraful Horațiu Cherecheș.

Le consider mincinoase, calomnioase, cu atingere la persoana mea, atât din punct de vedere al activității mele profesionale, cât și în ceea ce privește familia. Cele cinci persoane sunt persoane care din punct de vedere profesional nu sunt într-o formă foarte bună. Sunt exigent, iar probabil aceste exigențe nu au fost pe bunul plac al celor cinci persoane”, a declarat Horațiu Cherecheș, coregraf, la 26 august 2021.

Aceștia consideră că sunt nedreptățiți și susțin că nu au niciun fel de sprijin din partea conducerii.

Știind ce se întâmplă în compartimentul de balet, de ce dumneaei a protejat familia Cherecheș atâta timp, de ce a preluat conflictele familiei Cherecheș și de ce nu a fost directoare pentru toată lumea. Dacă dumneaei a îmbrăcat haine de judecător, vrem să fie imparțială, dar nu cred că poate fi. Pentru domnul Horațiu Cherecheș, profesional, din câte am văzut, dumnealor și-au făcut un paravan profesional de după care au impresia că își pot permite să facă orice, încălcând orice fel de principii”, a declarat Ștefan Răuț, solist balet.

Ba mai mult, sunt supărați că au fost numiți „scoși din uz”, în condițiile în care dansatorii sunt distribuiți în fiecare spectacol și repetă cu cei tineri coregrafiile.

Foarte multe acuzații sunt nefondate. Foarte multe.. Grupul care face aceste acuzații este un grup care este.. balerini ieșiți într-un fel din uz și care își doresc să stea acasă și să-și câștige existența pur și simplu stând acasă”, a declarat Daniela Vlădescu, director Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, la 26 august 2021.

Ce a vrut să spună, nu am înțeles prea bine pentru că până acum noi, cei scoși din uz am făcut toate spectacolele de operă și aproape toate spectacolele de balet. Ba mai mult, chiar am fost rugați de doamna director de companie de balet Monica Cherecheș să intrăm noi, cei mai în vârstă, cei care știam deja coregrafia la spectacole, să intrăm în spectacole pentru că nu este îndeajuns timp pentru cei mai tineri să poată învăța acea coregrafie și să intre dânșii în locul nostru”, a declarat Sorin Gâlcă, balerin.

Din punctul meu de vedere, într-o instituție culturală nu au ce să caute persoane care agresează, hărțuiesc, umilesc, amenință angajații. Mai ales, măcar în domeniul acesta nu trebuie să existe așa ceva. Dar de ani de zile lucrurile astea se întâmplă cu buna știință a doamnei Daniela Vlădescu”, a declarat Petronela Sterea, balerină.

Balerinii sunt nevoiți să meargă în continuare la antrenamente sub îndrumarea aceluiași coregraf, în cazul în care nu se prezintă trei zile consecutiv sunt dați afară. Aceștia încă speră că se vor lua măsuri și că vor putea să își continue activitatea într-un mediu în care sunt respectați.

O rog pe doamna director Monica Cherecheș să aplice legea sau sancțiunile care trebuie aplicate pentru aceste acuzații și această întâmplare care a avut loc în incinta teatrului, unde ne facem munca noi, ca balerini”, a mai declarat Ștefan Răuț, solist balet.

În caz contrar, aceștia susțin că vor aduna mai mulți colegi și dovezi și că vor acționa în instanță.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233