dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni nu renunță: vor transport gratuit. Florin Cîțu i-a asigurat că există resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli

27 august 2021
Publicitate

Elevii constănțeni nu se lasă și continuă să își ceară drepturile. Aseară, l-au așteptat pe premierul Florin Cîțu, venit la o ședință a liberalilor, și i-au cerut să rezolve problema transportului gratuit. Tinerii sunt în continuare nemulțumiți și susțin că problema persistă de nouă luni. Membrii Asociației Elevilor din Constanța i-au cerut premierului să respecte legea. De cealaltă parte, Cîţu i-a asigurat că există resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Elevii constănțeni sunt în continuare revoltați că, în proiectul de rectificare bugetară, nu sunt incluse și sumele necesare pentru asigurarea gratuităţii transportului lor.

Am solicitat ca la rectificarea bugetară să se prevadă sume pentru transportul elevilor. Și ne-a promis că vor fi acordate aceste sume. Totuși, în proiect nu sunt prevăzute sumele pentru transportul gratuit al elevilor. Și, în continuare, dacă proiectul va fi adoptat în forma actuală, nu vor fi prevăzute și elevii nu vor beneficia de gratuitate, în ciuda faptului că legea prevede acest lucru”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Membrii Asociației Elevilor din Constanța vor ca proiectul să nu fie adoptat în forma actuală. Mai mult, tinerii solicită ca acesta să fie modificat astfel încât județele să primească banii necesari pentru asigurarea transportului gratuit.

Dacă acest proiect s-ar adopta în forma actuală, ar însemna că mulți elevi ar trebui în continuare să plătească din propriul lor buzunar abonamentele pentru a face naveta, deci pentru a învăța”, a declarat Oana Maria Mircică, elevă.

În medie un elev, doar pentru a ajunge la liceu, scoate din buzunar aproximativ 500 de lei. Însă, sunt multe familii care au o situație materială precară și nu toți își permit să achite această sumă.

Ar însemna încă un an dezastruos pentru elevii navetiști care nu vor avea cu ce să ajungă la școală. Și încă un an în care drepturile elevilor vor fi încălcate”, a mai declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Va crește numărul de abandon școlar, mulți elevi nu vor mai putea ajunge la școală, nu vor mai putea învăța, din această lipsă de bani. Bani care ar trebui să apară, să fie dată. Ne-a fost promisă și în lege așa este dat”, a mai declarat Oana Maria Mircică, elevă.

Aflat la Constanța, elevii au profitat și au cerut să poarte o nouă discuție cu premierul României. Florin Cîțu i-a asigurat că orice problemă privind finanțarea decontării navetei va fi rezolvată.

Ordonanța pe care cred că am dat-o acum o lună și ceva ar fi trebuit să corecteze problema și la rectificare ar trebui să avem cadru legal. Mă vor asigura că la rectificarea bugetară există cadru legal ca cei de la Consiliul Județean să poată să ofere gratuitatea și apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Mai mult decât atât, premierul a adăugat că există resurse pentru acoperirea cheltuielilor.

Și în acest moment există navetă care este decontată de la buget. Se pare că este o problemă de interpretare la ceea ce privește gratuitatea. Dar la navetă există, au fost alocați 100 de milioane de lei de la începutul anului. Nu au fost cheltuiți. Cred că 10-11 milioane de lei. Școala a fost online, dar ne asigurăm că și partea aceasta va fi asigurată. Banii sunt în buget, nu este nicio problemă”, a mai declarat Florin Cîțu, premierul României.

Elevii constănțeni susțin că au depus deja o sesizare la Avocatul Poporului cu privire la neconstituționalitatea legii bugetului de stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233