dobroge.tv

Live

Industria de transporturi aeriene este una dintre cele mai afectate de pandemie: „Estimez că va fi o perioadă critică în lunile octombrie și noiembrie”

24 august 2021
Publicitate

După o vară scurtă dar în care au apărut primele semne de revenire pe linia de plutire, industria transporturilor aeriene se așteaptă la ce este mai rău. Valul 4 de coronavirus produce frisoane pe piața transporturilor aeriene. Companiile aviatice speră ca țările afectate cel mai mult de pandemie să nu închidă din nou granițele pentru turiști. Din păcate pentru ele, toamna vine cu alte probleme iar mulți dintre pasagerii care își cumpăraseră bilete de avion pentru lunile octombrie și noiembrie și-au anulat deja zborurile.

Finalul anului trecut a adus cifre foarte slabe pentru tot transportul aerian românesc. În 2020, prin toate aeroporturile din România au trecut puțin peste 7 milioane de călători – față de 23 de milioane în 2019, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 70%.

Față de anul trecut avem o scădere cu vreo 2.000 de pasageri, avem 22.000 față de 24.000”, a declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

La un moment dat scăzusem cu 80% din traficul din 2019, după aceea ne-am revenit ușor. Pe cursele regulate rămânem destul de slabi ca toate companiile aeriene de altfel. Estimăm în momentul de față că avem cam 40% din traficul din 2019”, a declarat Cătălin Prunariu, director general companie aeriană.

Primele speranțe de revenire au venit odată cu lunile de vară și cu ridicarea restricțiilor sanitare de călătorie. Vânzările de bilete pentru luna august au ajuns la nivelul celor din aceeași perioadă a anului trecut, dar bucuria companiilor de transport n-a ținut mult.

În România în 2018 și 2019 am avut 23 de milioane de pasageri, deci depășisem populația României. Doar opt milioane de pasageri în acest an până în acest moment”, a declarat Corina Martin, manager agenție de turism.

În toamnă nu vedem mare entuziasm pentru călătorii, dimpotrivă. Întreaga industrie se reorganizează, e destabilizată, piața este dislocată. Ne așteptam la o toamnă foarte grea din punctul acesta de vedere”, a declarat Oana Petrescu, director general companie aeriană

Noi suntem pregătiți și deja ne luăm măsuri de prevedere pentru a avea cumva o rezervă. Estimez că vor fi ca perioadă critică lunile octombrie și noiembrie”, a declarat Cătălin Prunariu, director general companie aeriană.

Reprezentanții companiilor de transport aeriene se plâng și de condițiile impuse de fiecare țară în parte. Unele cer completarea anumitor formulare, altele nu, unele state cer adeverințe de vaccinare, altele nici măcar nu le recunosc.

Cea mai mare problemă la care nu ne așteptam este această inconsecvență a cerințelor de pe diferite aeroporturi. În România cerințele sunt diferite, la Londra sunt diferite, în Italia sunt diferite”, a mai declarat Oana Petrescu, director general companie aeriană

Perioada de trei ore de la check-in ne afectează foarte mult pentru că există acele formulare care îngreunează extraordinar de mult o cursă. Pasagerii vin în ultimul timp - deci este o nebunie totală ce se întâmplă”, a mai declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

Sunt foarte multe documente care trebuie verificate, depinde foarte mult de fiecare țară. Este vorbă nu numai de certificatul de vaccinare sau de test. Este vorba și de un formular care se cere, de exemplu Grecia, Spania care trebuie înainte”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Pandemia și consecințele sale au distrus 21 de ani de creștere globală a traficului de pasageri în câteva luni, reducând traficul aerian la niveluri pe care nimeni nu le-a anticipat vreodată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233