dobroge.tv

Live

Mizerie de nedescris și produse expirate găsite în urma controalelor pe litoral și în Delta Dunării: mai multe localuri închise de ANPC. GALERIE FOTO/VIDEO

Mizerie de nedescris și produse expirate găsite în urma controalelor pe litoral și în Delta Dunării: mai multe localuri închise de ANPC. GALERIE FOTO/VIDEO
23 august 2021
Publicitate

În plin sezon estival, inspectorii ANPC au găsit un adevărat dezastru în restaurantele de la malul mării. Mizerie de nedescris, produse expirate de șase ani, dar și alimente mucegăite. Peste 60 de controale au fost efectuate pe litoral și în Delta Dunării, iar 41 de tone de mâncare au fost confiscate.

Peste 60 de controale au efectuat inspectorii din cadrul Aurorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) pe litoral și în Delta Dunării în ultima perioadă. Ca în fiecare an, au fost găsite foarte multe nereguli. Principalele descoperiri au fost mizeria de nedescris și alimentele expirate puse la vânzare.

Reprezentanții ANPC au găsit cea mai mare surpriza într-un restaurant din Năvodari, acolo unde, pe lângă mâncare stricată, au descoperit și mizerie de nedescris în bucătărie. Frigiderul era plin de salam mucegăit şi brânză putrezită. Mai mult, pe aragaz se putea observa un strat gros de grăsime, iar o mare parte din chiuvetă era înfundată și plină cu apă murdară.

Astfel că, restaurantul cu specific pescăresc a fost amendat cu 18.000 de lei și propus pentru închidere șase-12 luni după ce în urmă cu două săptămâni, activitatea le-a fost temporar oprită din cauza mai multor nereguli, care s-au repetat și la următorul control.

ANPC a descoperit nereguli la mai multe restaurante, atât de la malul Mării Negre, cât și în Delta Dunării. Într-unul dintre restaurante au fost găsite produse cu mucegai, iau într-o altă unitate au fost descoperite sarmale congelate de mai bine de un an. Alimente care ar fi ajuns în farfuriile turiștilor.

Potrivit ANPC, au fost verificați 65 de operatori economici și au fost aplicate amenzi în valoare de 502.000 de lei, dar și 27 de avertismente.

În urma controalelor, inspectorii ANPC au confiscat 41 de tone de alimente neconforme după controalele efectuate la 65 de operatori economici. De asemenea, nouă piscine, două unități de cazare și o spălătorie au fost oprite temporar.


Sursă foto: ANPC

Sursă video: news.ro via ANPC

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233