dobroge.tv

Live

Litoralul, considerat sursă importantă a creșterii cazurilor de COVID-19. Prefectul Constanţei: ''Nu putem interzice accesul oamenilor...''

Litoralul, considerat sursă importantă a creșterii cazurilor de COVID-19. Prefectul Constanţei: ''Nu putem interzice accesul oamenilor...''
20 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, spune că în ultimele două săptămâni, judeţul a înregistrat 208 infectări noi, dintre care 59 au apărut în rândul turiştilor.

„Declaraţiile celor care arată litoralul cu degetul, ca fiind sursă importantă a creşterii numărului de cazuri COVID-19 în România, le consider nefondate şi nebazate pe cifre. E drept, avem de-a face cu o presiune foarte mare pe judeţul nostru. Este vorba de presiunea pe care o resimţim în staţiunile de pe litoral, unde, în weekend-urile aglomerate, avem încă un judeţ în interiorul judeţului. Peste 300.000 de oameni din toată ţara vin zilnic pe litoral pentru concedii şi relaxare“, este de părere prefectul Constanţei.

În ultimele două săptămâni, judeţul Constanţa a înregistrat 208 infectări noi, dintre care 59 au apărut în rândul turiştilor.

„Aşadar, un sfert din cazuri, ceea ce este logic, având în vedere că turiştii sunt, în perioada de referinţă, în număr egal cu populaţia judeţului Constanţa. Dar, existenţa cazurilor din afara judeţului se regăseşte în toate celelalte judeţe, indiferent că sunt turistice sau nu, întrucât este determinată de anchetele epidemiologice efectuate de DSP-uri“, completează Coşa.

El spune că nu putem interzice accesul oamenilor care vin în număr mare pe litoral, nu le putem interzice să se bucure de mare, de soare şi de zilele lor de vacanţă.

„Doar la finalul săptămânii trecute au fost controlați zeci de operatori economici, iar persoanelor fizice care nu respectau prevederile Legii 55/2020, li s-au aplicat peste 200 de sancțiuni. Dar, nu putem interzice accesul oamenilor care vin în număr mare pe litoral, nu le putem interzice să se bucure de mare, de soare și de zilele lor de vacanță. Complexitatea situației epidemiologice de pe litoral este unică, pentru că, în niciun alt loc din țară, nu se înregistrează o mișcare atât de mare de populație. Oricâte controale și acțiuni preventive vom face, ține foarte mult de toți cei care sunt pe litoral să rămână responsabili și să se protejeze, pe cât posibil, pentru că fiecare om prezent astăzi în stațiuni, are liber arbitru", subliniază prefectul.

Sursă foto: digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233