dobroge.tv

Live

METEO. Vremea se schimbă radical. Furtunile vor cuprinde toată ţara

METEO. Vremea se schimbă radical. Furtunile vor cuprinde toată ţara
17 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii anunţă că vremea se va răci în toată ţara, iar de miercuri, instabilitatea va cuprinde treptat toate zonele. 

 Marţi, 17 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în ţară, vremea se va răcori semnificativ în regiunile vestice şi nordice şi se va menţine călduroasă în rest, în special în sud unde canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, însă progresiv, dinspre vest, va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în Dealurile Crişanei şi 38…39 de grade în Lunca Dunării. 

 Înnorările se vor accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş, Moldova şi zonele montane, iar din orele serii şi în Oltenia şi vestul Munteniei; pe arii extinse vor fi ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, local rafale puternice ale vântului, vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă importante. În regiunile sud-estice probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade. 

 Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor scădea în toată ţara, vremea devenind local răcoroasă în vest, nord şi centru şi doar pe spaţii mici, în sud-est, se va mai resimţi disconfort termic. Înnorările vor fi temporar accentuate, pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri grindină şi vijelii. 

 Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În extremitatea de vest a teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, iar în cea de sud-est probabilitatea de producere a acestora va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în zona de deal din Banat şi Crişana, în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 33 de grade în sud-estul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 11 şi 21 de grade. 

Sursă foto: digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233