dobroge.tv

Live

Ziua Porţilor Deschise în porturile din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. GALERIE FOTO

Ziua Porţilor Deschise în porturile din Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. GALERIE FOTO
14 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Forțele Navale Române au organizat sâmbătă, 14 august, Ziua Porților Deschise în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cele patru locații, vizitatorii au avut ocazia să urce la bordul navelor militare maritime și fluviale, să viziteze expozițiile de tehnică și armament, să interacționeze cu marinarii militari și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ militar de marină.

La Constanța, publicul a putut vizita fregata „Regele Ferdinand”, un elicopter Puma Naval, dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), vedetele blindate fluviale „Posada” (179) și „Rovine” (180), nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, un dispozitiv mobil de lansare, expoziții de torpile și mine antisubmarin, mijloace terestre de luptă specifice infanteriei marine, expoziții de tehnică, aparatură optică de observare și orientare, precum și standuri interactive cu armament ușor de infanterie, prezentate de către scafandrii militari și pușcașii marini.

Porturile militare Brăila și Tulcea, și-au deschis porțile publicului larg, pentru a le oferi posibilitatea de a vizita navele fluviale de luptă și de a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentul utilizat de marinarii Flotilei Fluviale.

În portul militar Mangalia, publicul a avut ocazia să urce la bordul corvetelor și navelor purtătoare de rachete, să viziteze dispozitivele mobile de lansare și expozițiile de tehnică și armament, precum și să interacționeze cu marinarii militari care vor organiza diferite jocuri marinărești.

Marinarii militari își cinstesc eroii

Marinarii militari au organizat cu prilejul Zilei Recunoștinței ceremonii militare sâmbătă, 14 august, la Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila, pentru a aduce un pios omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru țară și își dorm somnul de veci în adâncul apelor.

La Constanța, ceremonia a avut loc la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleză, iar la Mangalia, a fost organizată la Monumentul Marinarului Erou. Flotila Fluvială a organizat, în porturile militare Brăila și Tulcea, ceremonii militare și religioase cu apeluri solemne și lansări de ancore de flori.

Totodată, în portul militar Constanța, a fost organizată o festivitate de acordare a unor embleme, plachete și medalii personalului militar și civil, care a obținut rezultate meritorii la concursuri specifice și în procesul de instrucție din ultimul an.

Decorații și distincții pentru marinarii militari români

Forțele Navale Române au organizat sâmbătă, 14 august, ora 10.00, o festivitate de decernare a unor decorații și distincții acordate cu prilejul Zilei Marinei Române, în portul militar Constanța la evenimentul „Ziua Porților Deschise”.

Meritele a 80 de membri, personal militar și civil, din echipajul Forțelor Navale Române au fost apreciate și recompensate cu diferite decorații și distincții din partea Președintelui României, Ministrului Apărării Naționale, Șefului Statului Major al Apărării, Șefului Statului Major al Forțelor Navale și a unor comandanți de structuri din Armata României, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Totodată, locțiitorului Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cristian Lișman, i-a fost conferit din partea Președintelui României Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, „în semn de apreciere pentru capacitatea deosebită dovedită în îndeplinirea misiunilor încredințate, pentru obținerea de rezultate remarcabile în întreaga activitate, precum și pentru contribuția avută la modernizarea Forțelor Navale”.


Sursă foto: Forțele Navale Române

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233