dobroge.tv

Live

Constănţeni rătăciţi noaptea, pe munte. Salvatorii i-au găsit după aproximativ 3 ore

Constănţeni rătăciţi noaptea, pe munte. Salvatorii i-au găsit după aproximativ 3 ore
12 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Doi constănţeni au trăit ''aventura'' vieţii lor după ce au urcat pe munte noapte, fără vreun echipament. Bărbatul de 39 ani, din Constanţa, a sunat, azi-noapte, la 112, faptul că se află împreună cu o prietenă în vârsta de 28 ani pe un traseu turistic din localitatea Bozioru şi nu mai regăsesc drumul spre maşină, din cauza întunericului.

Totodată apelantul a sesizat faptul că nu mai are baterie la telefon pentru a putea păstra legătura cu dispeceratul, acesta reuşind să comunice faptul că se află în punctul Crucea Spătarului., scrie adevarul.ro.

La faţa locului locului a fost direcţionată echipa de intervenţie a IJJ Buzău formată din patru jandarmi cu un autovehicul, fiind însoţită de doi politişti si un localnic. Întrucât o parte din traseu, greu accesibil, a fost parcursă pe jos de către echipa de căutare, după circa trei ore de la primirea apelului jandarmii au depistat persoanele rătăcite, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale, fiind conduse în siguranţă la autoturismul proprietate personală. 

 Având în vedere că evenimentul s-a produs pe fondul încălcării de către turişti a regulilor de bază în ceea ce priveşte drumeţiile montane, adică deplasare fără echipament adecvat, pe timpul nopţii, jandarmii reamintesc principalele recomandări pentru deplasarea în siguranţă pe traseele turistice: 

 - documentarea temeinică în ceea ce priveşte traseul ce urmează a fi parcurs; 

- planificarea drumeţiei astfel încât să se evite deplasarea pe timpul nopţii; 

- purtarea unui echipament adecvat; 

- asigurarea încărcării acumulatorilor telefoanelor mobile, fiind indicată, pe cât posibil, deţinerea unor baterii externe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233