dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Lovitură pentru ÎPS Teodosie: pierde catedra de la Universitatea Ovidius

CONSTANȚA. Lovitură pentru ÎPS Teodosie: pierde catedra de la Universitatea Ovidius
12 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, scrie Antena 3.

Hotărârea Senatului Universităţii „Ovidius” nr. 623/29.07.2021 stabilește că în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării.

Înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare „la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie. Referitor la pensionarea sa, conducerea Universității „Ovidius” a transmis că „și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”, scrie Info Sud-Est.

ÎPS Teodosie va mai putea însă activa în universitate doar în sistem „plata cu ora”.

Arhiepiscopul Tomisului a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.


Sursă foto: Ordinea.ro 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233