dobroge.tv

Live

Pompierii români aflați în misiune în Grecia, impresionaţi de gestul localnicilor: „Ne-au aşteptat special să ne aplaude, am rămas uimiţi”

Pompierii români aflați în misiune în Grecia, impresionaţi de gestul localnicilor: „Ne-au aşteptat special să ne aplaude, am rămas uimiţi”
11 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Nu doar pompierii greci și presa elenă au fost impresionați de ajutoarele din România. Și pompierii români au fust emoționați și înduioșați de localnicii care i-au așteptat pentru a-i aplauda, în semn de respect și mulțumire pentru ajutorul oferit.

În plus, oamenii le aduc de mâncare şi apă salvatorilor. Cei zece pompieri buzoieni aflaţi sub comanda ofiţerilor de pompieri eleni acţionează, de sâmbătă, pe insula Evia, zonă devastată de incendiile violente din ultimele două săptămâni.

Ne-au așteptat special să ne aplaude, am rămas uimiți”. „E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea localnicilor”. „Incendiul se extinde rapid, facem tot posibilul să îl ținem sub control”, spun pompierii, conform ISU Buzău.

Impresionaţi de gesturile localnicilor

Acestea sunt doar câteva cuvinte extrase din discuțiile purtate cu colegii noștri curajoși care în acest moment acționează pe teritoriul Greciei. Mai jos sunt două dintre poveștile care ne-au mișcat, împărtășite cu noi în pauzele de odihnă, din care reiese efortul susținut pe care pompierii îl depun dar și modul în care localnicii din zonele afectate le adresează mulțumiri permanent:

Plutonier adjutant Taman Nicu: „În prima dintre zilele când am început dificilele acțiuni de stingere, în momentul când ne întorceam de la intervenție, murdari și obosiți, am fost așteptați de un grup de localnici ce s-au strâns în fața mănăstirii unde ne odihnim pentru a ne aplauda și mulțumi pentru ceea ce facem pentru ei. Nu înțelegem ce ne spun, dar am putut citi mulțumirea și bucuria pe chipurile lor”

Plutonier major Lăcustă Daniel: „Am ajuns la 02:00, si am dormit până la 06:00, când ne-am trezit să plecăm la intervenție. Am fost frânt, dar a meritat. Incendiul se extinde foarte rapid, orice focar stins contează și nu putem pierde timp. Facem tot ce putem ca incendiul să fie lichidat cât mai repede”

Pentru ceea ce fac, și pentru curajul de care dau dovadă îi felicităm și le dorim o misiune ușoară!

Vă așteptăm acasă, să vă întoarceți cu bine!”, scriu reprezentanții ISU Buzău pe o rețea de socializare.


Sursă foto: ISU Buzău

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233