dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. S-a lansat Coastal Rowing, noua disciplină de canotaj inclusă în programul Jocurilor Olimpice. Vergil Chițac, prezent la eveniment

CONSTANȚA. S-a lansat Coastal Rowing, noua disciplină de canotaj inclusă în programul Jocurilor Olimpice. Vergil Chițac, prezent la eveniment
11 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Miercuri, 11 august, pe plaja Reyna din Constanța, a avut loc lansarea Coastal Rowing, noua disciplină de canotaj care va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice. „Împreună facem valuri” este un eveniment al Federației Române de Canotaj, la care au fost prezenți medaliații olimpici de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, alături de marile glorii ale canotajului românesc.

La eveniment au participat și Vergil Chițac, primarul Constanței, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței și Paul Cononov, președintele ABADL.

România a câștigat patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, trei dintre ele fiind la canotaj: o medalie de aur, la dublu vâsle feminin - Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş - şi trei de argint - Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă.

Prezentarea Coastal Rowing a fost făcută pe ateliere de către sportivi de performanță la Stand Up Paddling, Yachting sau Windsurfing.

Întâi de toate, vă felicit pentru rezultatele deosebite pe care le-ați avut anula cesta la Olimpiadă. Spunea președintele Comitetului Olimpic că am stopat cumva decăderea. Eu sunt și optimistul și pesimistul de serviciu. Pesimist în sensul în care, din cele patru medalii, trei le-a adus numai canotajul, deci din perspectiva asta, numărul nu este neapărat ceva.. Dar sunt optimistul de serviciu în sensul în care văd că de a doua zi v-ați apucat să pregătiți viitoarea Olimpiadă de la Paris. Ori, din perspectiva asta nu pot decât să fiu încântat și să vă asigur de tot sprijinul nostru, de tot sprijinul Primăriei Constanța. Sprijin pe care îl facem pentru toate sporturile. Intenția noastră este să facem un club sportiv municipal la Constanța pentru că noi vrem să facem baza. De aici trebuie să plece România, să creeze baza de selecție (...)

Am să închei asigurându-vă de tot sprijinul nostru necondiționat și orice aveți nevoie aveți ușa deschisă și vom izbândi. Și dacă veți reuși să puneți și Constanța, așa cum ați pus și Suceava, acolo pe harta lumii, asta ar fi cu atât mai bine pentru noi, pentru constănțeni”, a declarat Vergil Chițac, primarul Constanței.

Nu e nevoie să promitem, trebuie să și facem. Vom fi aici pentru că așa au vrut oamenii să fim aici. Vom fi aici pentru că sportul înseamnă sănătate. Nu trebuie neapărat să faci performanță, dar bazele sportive pe care noi, autoritățile publice le creăm și le asigurăm, înseamnă sănătatea tinerilor noștri. Sportul îi adună pe copii, îi face să fie mai puternici, să fie campioni. Să devină mândria noastră și a țării. Rolul nostru este să tăcem și să facem. Rolul nostru e să ascultăm de dumneavoastră pentru că știți mai bine, să ne spuneți cum trebuie să facem, în așa fel încât lucrurile să fie cum trebuie, pe un făgaș normal și firesc”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233