dobroge.tv

Live

Imagini greu de privit din două centre de îngrijire: bătrâni, obligaţi să doarmă pe scânduri sau pe saltele rupte și îmbibate cu urină

Imagini greu de privit din două centre de îngrijire: bătrâni, obligaţi să doarmă pe scânduri sau pe saltele rupte și îmbibate cu urină
09 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

În două dintre cele ma mari cămine din țară, sute de de bătrâni şi de persoane cu dizabilităţi trăiesc în condiții greu de imaginat. Aceștia sunt obligaţi să doarmă pe scânduri sau pe saltele rupte și îmbibate cu urină.

Potrivit Observator News, în Argeş, bătrânii dorm pe scânduri, în timp ce saltelele stau încuiate în camere. De asemenea, paturile sunt supraetajate şi nu au scări, iar oamenii sunt pur si simplu aruncaţi în pat.

Reprezentanţii căminului au fost întrebaţi de ce nu fac nişte scări pentru paturi, însă au răspuns că nu au fonduri suficiente, iar cheresteaua ajunge doar pentru a face sicrie. Mulţi bătrâni sunt ţinuţi afară de dimineaţa până seara, pe jos, menționează sursa citată.

Descoperirile au fost făcute de Consiliul de Monitorizare, care a găsit adevărate focare de infecții.

Imaginea e dezolantă când intri, curtea e cu spațiu verde, dar în paragină. Înainte au avut grajduri, ferme, dar au rămas acolo. Acum sunt depozite de gunoaie, saltele rupte, îmbibate cu urină, fecale. Beneficiarii se plimbă printre ele, își fac nevoile în curte.

Saltelele, când am ajuns eu în centru, erau ude și lipsă. Foarte multe saltele lipsa de pe pat, mi-au motivat că sunt afară scoase la uscat pe gard, am și filmat saltelele. Oricum nu ieșeau la număr, oricum nu erau. Pe pat erau cartoane”, a declarat Monica Dumitrescu, inspector de monitorizare, citat Digi 24.

În cele două centre, inspectorii au constatat că cei internați acolo nu primeau nici mâncare corespunzător unei diete echilibrate, nici îngrijiri sanitare. 90% dintre cei internați în centrul din Sasca Mică nu mai aveau dinți. Dacă aveau vreo infecție dentară, medicul ori le dădea antibiotic, ori le scotea dinții, scrie Digi 24.


Sursă foto: Observator News

Sursă video: Digi 24

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233