dobroge.tv

Live

Paul Cononov, directorul ABADL: „Se verifică legalitatea tuturor activităților care au loc pe plajă”

05 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Paul Cononov, director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, a făcut o serie de declarații în cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 5 august. Acesta a oferit detalii despre acțiunile de control desfățurate pe plajele lărgite din stațiunea Mamaia.

Astăzi a început o acțiune mai amplă de verificare a ceea ce se întâmplă pe plajele lărgite. Echipe mixte formate din inspectori ai Apelor Române, reprezentanți ai Ministerului de Interne, inspectori ai Direcției Generale Antifraudă și chiar și jandarmi se concentrează în special pe plajele din Mamaia și în mod deosebit pe plaja pe care o numim impropriu plajă nouă (...)

Acțiunile sunt în desfășurare. Se verifică legalitatea tuturor activităților care au loc pe plajă. De la ocuparea mai mult sau mai puțin abuziv a domeniului public, de la activități care au legătură cu activitatea fiscală, perceperea de anumite taxe pentru șezlonguri, umbrele și alte activități care au legătură cu această activitate.

Vreau să menţionez că pe această plajă au acces toţi cetăţenii, toată populaţia, familie, accesul este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă pentru ceva anume pe această plajă nouă. Cine face acest lucru, face cu totul ilegal. Asta verifică inspectorii noştri acum, la finalul acestei acţiuni care va continua şi în zilele următoare vom comunica rezultatele. Vreau să vă mai spun că, de la începutul sezonului turistic, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a aplicat 161 de sancţiuni în valoare totală de aproape trei milioane de lei, numai pe plaja nouă sancţiunile au fost în număr de 41 care se ridică la o valoare de 600.000 de lei. (…) Turistul, persoană fizică, are voie să îşi amplaseze umbrela proprie, şezlongul propriu, fără a plăti vreo taxă sau vreun beneficiu de natură materială cuiva. Cei care fac astfel de lucruri le fac ilegal”, a declarat Paul Cononov, director ABADL.

El a precizat că amenzile pentru neregulile găsite pe plaje încep de la 5.000 de lei şi pot ajunge la 25.000 de lei, în funcţie de fapta comisă şi de amploarea acesteia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233