dobroge.tv

Live

Rafinăria Petromidia, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluare

Rafinăria Petromidia, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluare
03 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 100.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu Constanța, pentru neluarea măsurilor necesare pentru prevenirea poluării în timpul lucrărilor efectuate în urma accidentului produs pe data de 2 iulie.

Pentru soluționarea unor petiții transmise instituției noastre în perioada 13 – 20 iulie de către cetățeni din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia, unde se desfășurau în lucrări de revizie – curățare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02 iulie”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

S-a constatat că în timpul efectuării lucrărilor de reparații nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitățile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor legale privind emisiile industriale, în valoare de 100.000 de lei.

Această amendă este a doua primită de Rafinărie. Astfel, în data de 19 iulie, Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 50.000 de lei.

În data de 15.07.2021, s-a finalizat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate, comisarii GNM – CJ Constanța constatând că nu au fost nerespectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța la 19 iulie 2021 -- detalii aici: EXPLOZIE PETROMIDIA. Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia. Trei oameni şi-au pierdut viaţa

Reamintim că o explozie puternică, urmată de un incendiu a avut loc vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. În urma impactului, un bărbat și-a pierdut viața pe loc și alte cinci persoane au fost rănite -- detalii aici: Explozie puternică la Rafinăria Petromidia, a fost activat planul roşu de intervenţie. Un bărbat a fost găsit mort, mai multe persoane sunt rănite - IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233