dobroge.tv

Live

Cum arată o stradă din Cluj reabilitată cu 5 milioane de euro de la UE - GALERIE FOTO

Cum arată o stradă din Cluj reabilitată cu 5 milioane de euro de la UE - GALERIE FOTO
29 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca şi un obiectiv de investiţii important din zona istorică a municipiului, strada Regele Ferdinand, a fost modernizată. Proiectul cu finanţare europeană include şi str. Tipografiei, str. Emile Zola, str. Sexil Puşcariu, respectiv scuarul CEC. Strada a fost reabilitată cu circa 5 milioane de euro, bani de la UE.

Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantaţi 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceştia a fost instalat un sistem de irigaţii automat, cu senzor de ploaie / umiditate. 12 staţii electrice de încărcare pentru biciclete şi trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 staţii pentru biciclete / trotinete şi 8 staţii de încărcare pentru maşini electrice din proiectul general, a precizat primarul Emil Boc pe Facebook. 12 staţii electrice de încărcare pentru biciclete şi trotinete sunt amplasate pe această. arteră.

„Creşterea calităţii spaţiului public a fost urmărită în acest proiect nu doar prin plantări, ci mai ales prin reorganizarea spaţiului pietonal şi carosabil. Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcţia Centru - Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lăţime de 1,5 m. Pe direcţia Horea - Centru, transportul public şi bicicliştii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lăţimii carosabilului”, mai spune Boc.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233