dobroge.tv

Live

Plăcuțele din Zona 2 stârnesc nemulțumiri: locurile de reședință ale constănțenilor pot fi ocupate de cei care achită parcarea prin SMS sau aplicație

02 august 2021
Publicitate

Au un loc de parcare plătit, dar sunt nevoiți să achite un altul dacă îl găsesc ocupat. Concret, în intervalul orar 08.00-16.00 pe locul de parcare rezervat oricine își poate lăsa mașina. Iar dacă cel care îl deține revine acasă mai devreme este nevoit să-și parcheze autoturismul într-un alt loc pentru care va fi nevoit să achite taxa de parcare. Acest lucru a stârnit revoltă printre oameni. Plăcuțele cu tarifele, dar și cu regulamentul au fost deja montate în mai multe zone.

E imposibil așa ceva. E strigător la cer”. Asta cred unii oameni despre plăcuțele de parcare din Zona 2 a orașului Constanța. Cei mai revoltați sunt constănțenii care au primit autorizație anuală. În loc să se bucure de locul de parcare, acum vor fi nevoiți să plătească în cazul în care își găsesc locul ocupat.

Între 08.00 și 16.00 poate să parcheze altcineva. Eu dacă vin trebuie să plătesc în altă parte, nu?”, spune un constănțean.

Nici ăștia nu sunt avantajați. Pentru că, de exemplu, ei de la ora 16.00. Dacă vine cineva și plătește prin SMS staționarea, poate să ocupe locul unuia care are plăcuță. Deci ăsta care se plăcuță, dacă vine la ora 13.00 de exemplu acasă și își găsește locul ocupat nu poate să facă nimic. Trebuie să se ducă în altă parte și să plătească și el”, spune un constănțean.

Cei care nu au nici autorizație, nici abonament pot ocupa unul dintre locurile rezervate prin autorizație doar în intervalul orar 08.00-16.00.

Plăcuțele fost montate în cartierele constănțene, spre nemulțumirea multor rezidenți, care acum vor fi nevoiți să achite locurile pe care au parcat de-o viață.

Stăm de 40 de ani în blocul acesta. Este posibil să plătesc parcarea 20 de lei pe zi, în fața blocului meu?”, spune un constănțean.

Conform informațiilor de pe panou, la achiziționarea unui abonament de șapte sau 30 de zile, orice lor de parcare din Zona 2 poate fi folosit indiferent de oră sau de momentul zilei, câtă vreme nu este ocupat și nici atribuit printr-o autorizație anuală.

Pentru această zonă se percep cele mai mici tarife.

Parcarea este pentru primele 30 de minute gratuită, ulterior se plătește un leu pentru fiecare oră de parcare. Dar, sunt disponibile în același timp abonamente, de la 20 de lei pe zi, până la 199 de lei pe an”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Chiar și așa, oamenii se plâng și de faptul că tarifele sunt prea mari, iar mulți nu își permit să achite parcarea.

Cui îi vine să dea doi lei pe toată ziua, plus noaptea? Sincer, e un dezastru total”, spune o constănțeancă.

Reprezentanții primăriei spun că cetățenii trebuie să se conformeze noului regulament. Plată taxei va putea fi făcută prin aplicaţia „Constanţa Parking” sau prin SMS la numărul 7475, disponibil momentan doar în două rețele de telefonie mobilă. Pe lângă acestea, șoferii mai au la dispoziție și tichetele răzuibile.

Locurile de parcare de reședință sunt disponibile tuturor locuitorilor, în intervalul orar 08.00-16.00, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică și a sărbătorilor legale. Deci, oricine poate parca pe acel loc, cu plata tarifului zonei respective”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Plata parcării a intrat în vigoare la Constanța din data de 18 iunie 2021. Poliția Locală va face verificări pentru a vedea dacă șoferii au plătit taxele de parcare. Cei care nu respectă prevederile noului regulament riscă sancțiuni între 500 și 1.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233