dobroge.tv

Live

Taximetriștii constănțeni se pregătesc de protest: „Ne vom strânge 100 de mașini și apoi vom pleca în șir indian”

29 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Locurile insuficiente și ținuta obligatorie sunt doar câteva dintre nemulțumirile taximetriștilor. Mâine, când se va vota regulamentul de transport public în regim taxi, aceștia vor protesta. 100 de mașini vor circula pe bulevardul Aurel Vlaicu, până la primărie. Șoferii spun că traficul nu va fi blocat, iar cei care au nevoie de taxi vor găsi mașini suficiente.

Mitică face taximetrie de 20 de ani. În ultima perioadă, condițiile în care își desfășoară activitatea au fost din ce în ce mai dificile, se plânge acesta.

Despre stațiile de taxi care s-au desființat, despre vechimea mașinii și despre îmbrăcăminte”, spune Mitică, taximetrist.

Una dintre problemele principale cu care se confruntă este lipsa locurilor din stațiile de taxi, spune bărbatul. În zona unui centru comercial din oraș acum nu mai există locuri, spre nemulțumirea șoferilor care au pierdut astfel multe curse.

Noi vrem un regulament. Suntem de acord că fără un regulament nu putem exista. Existența noastră se bazează pe legi și pe regulamente. Suntem pentru acest regulament, dar în anexă, stațiile taxi sunt cele prevăzute din 2003”, a declarat Sorin Coadă, reprezentant taximetriști.

Primăria va vota vineri noul regulamentul de transport public în regim taxi. Șoferii anunță că vor ieși pe stradă. Aceștia au o listă lungă de nemulțumiri privind modul în care trebuie să-și desfășoare activitatea.

100 de mașini vor pleca în coloană de pe bulevardul Aurel Vlaicu, până la Primărie pentru a protesta față de noul regulament.

Ne vom strânge 100 de mașini și apoi vom pleca în șir indian, cu respectarea tuturor legilor de circulație și deplasare. Nu vom bloca absolut nimic, nicio zonă”, a mai declarat Sorin Coadă, reprezentant taximetriști.

Mai mult, aceștia reclamă că desființarea unor stații de taxi nu este legală.

Contravine legii 38/2003 în care este menționat foarte clar că înființarea și desființarea unei stații de taxi se face numai cu o hotărâre a Consiliului Local”, a mai declarat Sorin Coadă, reprezentant taximetriști.

Și ținuta reprezintă o problemă pentru șoferi. Aceștia vor să poată conduce în continuare în haine comode. Noile prevederi nu sunt practice, se plâng conducătorii auto.

Suntem obligați să stăm doar în cămașă iarna și vara în tricou cu guleraș”, spune Mitică, taximetrist.

Potrivit reprezentanților organizației, marșul se va desfășura în intervalul orar 9.00 – 12.00. Noul regulamentul de transport public în regim taxi s-a aflat în dezbatere publică încă de la începutul acestui an.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233