dobroge.tv

Live

Zona Peninsulară ar putea fi pietonală: este propunerea Primăriei Constanța, care a lansat în dezbatere publică un regulament

20 iulie 2021
Publicitate

Accesul mașinilor în Zona Peninsulară ar putea fi restricționat. Un nou regulament a fost lansat în dezbatere publică de către reprezentanții Primăriei Constanța. Dacă va fi adoptat, mai multe străzi din centrul istoric ar putea deveni pietonale. Vor exista însă și câteva excepții. Circulația rutieră va fi permisă ocazional pentru anumite categorii de autoturisme. De exemplu, vor avea voie mașinile de aprovizionare, poștă sau curierat, precum și rezidenții. Pentru accesul auto în Zona Peninsulară vor fi disponibile nu mai puțin de 10 tipuri de permise. Viteza maximă este stabilită la 30 km/oră. Municipalitatea speră ca astfel să conserve zona istorică și să prevină degradarea pavajului.

O mare parte dintre mașinile din centrul istoric al orașului ar putea dispărea. Primăria a lansat în dezbatere publică un regulament prin care accesul autoturismelor va fi restricționat.

Din dorința de a avea o Zonă Peninsulară mai curată, mai civilizată și de a evita pe viitor deteriorarea pavajului din această zonă istorică”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Conform proiectului, străzile pe care acum circulă sau sunt parcate mașini vor fi destinate pietonilor. Vor exista însă și anumite excepții, în care autoturismele vor putea pătrunde în Zona Peninsulară a orașului.

Străzile ar putea deveni preponderent pietonale, delimitarea făcându-se cu pavaj și trotuare sau pe culori. Autovehiculele care vor putea circula vor fi cele care fac aprovizionarea sau cele care trebuie să vină în regim de urgență.

Pe viitor, în cazul în care regulamentul va fi pus în aplicare, accesul cu mașini în zonă va fi permis rezidenților, dar cu o condiție. Pentru fiecare locuință sau apartament amplasat în Zona Peninsulară va fi eliberat un singur permis de acces, indiferent de numărul de mașini pe care proprietarul sau familia le deține. Și cei care lucrează la instituțiile publice, furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat, ori transportului public de persoane vor avea acces, dar în anumite condiții și între anumite ore.

În Zona Peninsulară vor fi și străzi pe care circulația va fi restricționată doar parțial. Un astfel de exemplu este strada Arhiepiscopiei.

Și aici vor fi reguli mai stricte. De exemplu, pentru participarea la slujbele religioase, vor avea acces maximum cinci vehicule care nu vor putea staționa mai mult de două ore. Noul regulament este apreciat de unii constănțeni. Ei se plâng că de cele mai multe ori nu au avut loc de mașini atunci când au vrut să meargă în centrul istoric.

Aș putea spune că este o idee totuși bună. Poate alții nu sunt de acord cu mine. Dar, fiind zonă istorică, fiind o zonă de agrement, unde oamenii vor să fie puțin mai liberi, atunci zona aceasta aduce bani”, spune un constănțean.

Și pentru copii în general. Pentru cei mici e mult mai ok”, spune un alt constănțean.

Proiectul privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța a fost lansat în dezbatere publică până la data de 30.07.2021. Cetățenii pot trimite propunerile sau sugestiile prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihăileanu, nr.10, sau electronic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233