dobroge.tv

Live

AMENZI DE 66.000 DE LEI, ÎN TREI ZILE

Gunoiul aruncat la întâmplare, o problemă care persistă în Constanța: autoritățile apelează la bunul simț al cetățenilor

20 iulie 2021
Publicitate

Nu există cartier în Constanța unde să nu dai nas în nas cu vreun sac de gunoi lăsat pe trotuar, fără un colț de stradă murdar, fără ambalaje și pet-uri aruncate la întâmplare. Aceste situații neplăcute se nasc din cauza indolenței unora dintre cetățeni. Autoritățile fac din nou apel către toți locuitorii municipiului să încerce să păstreze curățenia, în caz contrar vor continua să curgă amenzile.

Saci de gunoi sprijiniți de copaci, de stâlpii de iluminat ori de zidurile caselor. Se întâmplă în centrul Constanței, unde unii locatari continuă să își depoziteze deșeurile pe domeniul public.

E penibil ceea ce vedem, dar asta este situația. Eu unde locuiesc în cartier, vin cei de la salubritate și adună gunoaiele din curțile oamenilor, însă aici e o problemă în centrul orașului cu oamenii care nu respectă”, spune un constănțean.

Nu e plăcut așa ceva, să dai de ghene de gunoi. Trebuie undeva îngrijite, astupate”, spune un alt constănțean.

Noi avem joi zi de gunoi, când scoate lumea tot gunoiul, dar așa pe stradă încă nu am ajuns la nivelul ăla să avem pretenție să arunce oamenii la pubelă gunoiul”, spune o constănțeancă.

În centrul orașului, sacii menajeri au fost abandonați pe stradă. Mai departe s-au ocupat păsările, care au împrăștiat gunoiul pe trotuar.

Oamenii se plâng că se confruntă cu mizeria și din cauza pescărușilor care răscolesc prin pubele și împrăștie resturile menajere. Din păcate, cazul nu este nici pe departe unul singular. În toate zonele din oraș există probleme cu gunoiul.

Nici Mamaia nu stă prea bine la capitolul curățenie. În mijlocul stațiunii, reporterul Dobrogea TV a dat peste un focar de infecție. Vis a vis de un hotel de două stele din centrul stațiunii Mamaia, peisajul este de-a dreptul îngrozitor. Pe lângă gunoiul lăsat la întâmplare, sunt deșeuri presărate pe spațiul verde. Situația culminează cu o magazie veche în care și-au făcut casă oamenii străzii. Mizeria și mirosul neplăcut predomină în această zonă, spre nemulțumirea trecătorilor.

Turistă: Dezolant, ce să zic. Ăștia suntem și dacă nimeni nu ia atitudine. Am văzut că în alte orașe sunt voluntari, se duc și strâng gunoaiele după populație.

Reporter: Dumneavoastră din ce zonă sunteți?

Turistă: Brăila.

Reporter: Și la dumneavoastră cum e?

Turistă: Și la noi e la fel.

Reprezentanții Primăriei au derulat o campanie de informare privind regulile pentru gospodărirea și menținerea unui mediu curat. Cu toate acestea, există în continuare multe persoane care aruncă deșeurile în alte locuri decât în cele special amenajate. Cetățenii iresponsabili, dar și turiștii certați cu bunul simț ar trebui să știe că sunt pasibili de amenzi. Iar sancțiunile nu sunt deloc mici.

Am procedat la sancționarea acelora care nu au respectat prevederile acestei hotărâri. În trei zile s-au adunat sancțiuni în valoare de 66.000 de lei, persoanele fizice putând fi sancționate cu un maximum de 1.500 de lei, iar persoanele juridice cu 2.500 de lei”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa.

Totodată, autoritățile îi roagă pe oameni să țină cont de niște reguli minime de bun simț, dacă nu pentru menținerea unui oraș curat, măcar de frica amenzilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233