dobroge.tv

Live

75% DINTRE CURSANȚI NU PROMOVEAZĂ EXAMENUL

Unii constănțeni obțin greu permisul auto: instructorii dau vine pe perioada lungă dintre proba teoretică și cea practică

16 iulie 2021
Publicitate

Doar un sfert dintre cei care vor să devină șoferi promovează ambele probe. O arată datele din prima jumătate a anului și o spun și instructorii, care dau vina pe distanța de timp mare dintre proba teoretică și cea practică. De cele mai multe ori, cursanții trebuie să susțină probele de două-trei ori, înainte de a se vedea cu permisul în mână. Iar dacă la teorie promovabilitatea este peste 50%, partea de traseu este, în mare parte, picată de cei care vor să devină șoferi.

Doar un sfert din cei care susțin examenul auto iau permisul din prima în Constanța. Un raport al primelor șase luni din 2021 arată că dintr-un total de 25.000 de candidați la examen, 75% au picat. Iar dacă la proba teoretică rata de promovare este cât de cât satisfăcătoare, traseul le dă mari bătăi de cap viitorilor șoferi.

Reporter: Unde a picat prima dată?

Constănțean: La traseu. Mai greu este traseul.

La proba teoretică, spre mulțumirea noastră, avem un procent de 64-66% promobavilitate”, a declarat George Priemschi, instructor auto.

Instructorii spun că pentru această situație este de vină distanța de timp prea mare dintre proba teoretică și cea practică. Pentru că cei care vor să devină șoferi au de așteptat atâtea luni între probe, uită o parte dintre noțiuni.

Noi, instructorii care avem ca și principală activitate această pregătire practică, așa considerăm. Distanța mare între susținerea probei teoretice și cea practică fiind foarte mare, elevul uită și de aici apare și acest procent redus, undeva la 25% promovabilitate”, a mai declarat George Priemschi, instructor auto.

Candidații însă nu renunță ușor. Cei care se visează pe șosele, dau de câte ori este nevoie.

Reporter: Este prima dată când dă?

Constănțean: Nu, este a doua oară parcă.

În schimb, cei care au promovat din prima spun că examenul este ușor. Este nevoie doar de pregătire suficientă și voință.

Reporter: Cum ți s-a părut examenul?

Constănțeancă: Ușor.

Reporter: L-ai luat din prima?

Constănțeancă: Da.

Reprezentanții Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Constanța trag un semnal de alarmă și spun că slaba pregătire a șoferilor este unul dintre motivele care duc la situații neplăcute în trafic. Principala cauză a accidentelor este neacordarea de prioritate, cu o pondere de aproximativ 18%, arată datele autorităților.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233