dobroge.tv

Live

Au crescut iar prețurile pe litoral: turiștii vor scoate din buzunar cu până la 20% mai mult

15 iulie 2021
Publicitate

Vârful de sezon aduce un nou val de scumpiri pe litoral. De la tarifele la cazare și până la prețurile din stațiune, turiștii au sesizat o creștere a prețurilor. Dar scumpirea nu pare să fie o piedică, spun agenții de turism. Unitățile de cazare sunt aproape pline, iar în weekend sunt așteptați aproape 100.000 de turiști în stațiunile de la malul mării.

Turiștii aflați pe litoral vor avea de joi prețuri mai mari cu până la 20%. Vârful de sezon estival aduce și ultimul val de scumpiri, spun specialiștii în turism.

15-20%, dar trebuie să spunem că această majorare este valabilă doar pentru cei care nu și-au făcut deja rezervări”, a declarat Corina Martin, reprezentant agenție de turism.

Până acum, în sudul stațiunii Mamaia, la o unitate de cazare de două stele, prețul unei camere pornea de la 160 de lei. De la 15 iulie, însă, situația se schimbă.

La hotelurile de două stele din sudul stațiunii Mamaia, prețurile pleacă de la 200 de lei pe noapte. Aici, și mâncarea este mai ieftină. La autoserviri, cei care doresc să mănânce un meniu complet, îl pot găsi la prețuri de 25-30 de lei.

Și la hotelurile de patru stele găsim prețuri mai mari. Începând cu jumătatea lunii iulie, o cameră dublă, pe noapte, este aproximativ 500 de lei.

În următoarea lună este grad de ocupare 100%. În această perioadă avem camera dublă la 98 de euro cu micul dejun inclus, două persoane”, a declarat Sorin Petcu, reprezentant hotel.

În nordul stațiunii Mamaia, meniul mediu pentru o persoană este de aproximativ 100 de lei. Mai exact, felul 1 pleacă de la 20 de lei, prețul pentru felul 2 se încadrează între 35 și 60 de lei, iar dacă mai adăugăm și desert sau o băutură, trecem de suma de 100 de lei pentru o persoană.

Turiștii resimt prețurile mai mari din stațiune. Cu toate acestea, pentru un sejur reușit merită să scoți din buzunar oricât, cred aceștia.

Cam piperate să știți. Față de alte stațiuni e mai piperat”, spune un turist.

Nu am făcut un calcul pentru că am vrut să ne simțim bine, nu să ne socotim fiecare leuț”, spune o turistă.

În mod tradițional, ne situăm la mijlocul sezonului estival și în fiecare an este un nou prag la care tarifele cresc. De această dată, avem în față ultima dintre majorările de tarife, cea care va rămâne valabilă pentru a doua jumătate a lunii iulie și pentru luna august. Sunt cele mai mari tarife din timpul sezonului”, a mai declarat Corina Martin, reprezentant agenție de turism.

Și în sudul litoralului vom găsi prețuri mai mari. La două stele, în stațiunea Eforie Nord, tarifele la cazare pleacă de la 100 de lei. Costuri similare sunt și în Vama Veche, la același număr de stele.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233