Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia a devenit o ruină. Autoritățile județene au în plan modernizarea acestuia
În urmă cu un an primeam vestea că Teatrul de Vară din Mamaia va fi scos din nou la lumină de un proiect de reabilitare al Consiliului Județean Constanța. Conducerea s-a schimbat, însă, și acesta a fost dat uitării, cel puțin pentru o perioadă. Reprezentanții CJC spun că vor trimite în teren echipe pentru evaluarea clădirii. În acest moment, aceasta a ajuns un real focar de infecție și reprezintă un real pericol pentru trecători. Pe zi ce trece cad bucăți întregi de tencuială din pereții teatrului.
Pereți scorojiți, bucăți de metal ieșite din balcoanele mici și rupte, dar și saci întregi de gunoi... toate aruncate la doi pași de ceea ce era cândva locul unde marii artiști români au susținut numeroase spectacole. Vorbim despre Teatrul de Vară situat la intrarea în stațiunea Mamaia.
Intrarea artiștilor s-a transformat în timp într-o toaletă publică.
Inaugurat în august 1963, Teatrul de Vară din Mamaia a fost, de-a lungul timpului, locul în care s-au desfășurat cele mai importante manifestări cultural-artistice de pe litoral. Zidurile clădirii sunt astăzi spectacolul indiferenței celor aflați la putere în ultimii ani.
În urma furtunilor puternice și din cauza indiferenței autorităților, bucăți întregi de tencuială au căzut.
Oamenii privesc cu nostalgie la ceea ce a fost odată punctul principal de divertisment din stațiunea Mamaia.
„Arăta mult mai bine aici în urmă cu vreo 10 ani, chiar 15. Mă uitam dezamăgit la peisajul acesta. Veneam pe aici, parcam în zonă și făceam baie, luam masa undeva la terasele astea”, spune un constănțean.
„Mai murdar, mai altfel. E schimbat față de anii trecuți”, spune un domn.
„Săracii și ei s-au dus și ne-au lăsat amintiri frumoase”, spune o constănțeancă.
Gazdă a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, a sute de spectacole de teatru și balet, grădina de vară a rămas în memoria publicului și a artiștilor ca un simbol al culturii. Speranța vine de la autoritățile județene.
„Cu certitudine pot să vă spun că el va fi un complex. Știți că au fost acolo și zone comerciale și zone de artă și acele expoziții ale artiștilor și festivalul tradițional. Clar, el va intra într-un proces de modernizare, fie din temelie, fie o upgradare a acestuia care să corespundă din punctul de vedere al actului cultural”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.
Însă până când vor începe lucrările de reabilitare și întreținere va mai dura ceva timp. Costurile vor fi susținute atât de Consiliul Județean Constanța, cât și de fonduri atrase de la Uniunea Europeană.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
-O-școală-din-Constanța-va-fi-modernizată!-A-fost-semnat-contractul-de-execuție-(1).jpeg)
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
_1024x768.jpg)
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța

Unde preferă românii să petreaca 1 Mai? Munte, mare sau Delta Dunării
Cum s-au descurcat elevii constănțeni la simularea Evaluării Naționale
Ce spune poliția despre accidentul de la Institutul de Marină
Fevronia Ciortan, meșter popular, susține demonstrații de încondeiere la Constanța
Vrei să înveți în America? Aplică pentru bursa FLEX 2026-2027
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

