dobroge.tv

Live

Au început lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu: ce are în plan municipalitatea

15 iulie 2021
Publicitate

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu va fi schimbat total, promit autoritățile. Trotuare noi, stații moderne de autobuz, mobilier stradal inteligent și carosabil modernizat – sunt câteva dintre modificările care vor veni odată cu începerea unui amplu proiect de mobilitate urbană durabilă. Investiția se ridică la 90 de milioane de lei.

La aproximativ patru luni de zile de la semnarea contractului, au început, timid, primele lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Este vorba despre un proiect de mobilitate urbană durabilă. Mobilierul stradal de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între Aurel Vlaicu și strada Soveja este deja ridicat, pentru a preda amplasamentul liber de sarcini către constructori”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Aceasta este doar o primă etapă ce presupune organizarea șantierului pentru reabilitarea arterei de circulație.

Să vedem cum va arăta. Poate se amenajează și trotuarul, și tot”, spune un constănțean.

Lucrările sunt unele ample, iar de ele vor beneficia atât pietonii, cât și șoferii.

Vorbim despre 11 kilometri de bandă dedicată pentru autobuz, de aproape opt kilometri de pistă pentru biciclete. Carosabil pe o suprafață de 140.000 de metri pătrați reabilitat, iar la trotuare avem o suprafață de circa 40.000 de metri pătrați”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

De asemenea, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu vor fi amenajate 22 de stații de autobuz, spații verzi, se va monta mobilier stradal nou, iar cablurile de electricitate vor fi mutate în subteran. Valoarea proiectului este de aproximativ 90 de milioane de lei, dintre care 77 sunt fonduri europene, potrivit municipalității.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233