dobroge.tv

Live

Șezlonguri amplasate chiar pe malul mării, pe unele plaje din stațiunea Mamaia

14 iulie 2021
Publicitate

Cinci metri - atât ar trebui să fie distanța între prima linie de șezlonguri și mare. Această regulă pare să fie ignorată cu desăvârșire de unii operatori. Pe unele plaje, oamenii se bronzează chiar în valuri. Iar regulile sunt încălcate și pe plajele lărgite. Aici, unii operatori au amenajat plaje chiar pe malul apei, deși acest lucru este complet interzis. Reprezentanții Apelor române au aplicat sancțiuni de peste 600.000 de lei pentru neregulile găsite pe litoral.

Turiștii care vin la plajă vor, de regulă să stea cât mai aproape de apă. Din fericire pentru aceștia, unii operatori s-au gândit la toate. Pe unele plaje din stațiunea Mamaia, primul rând de șezlonguri este așezat chiar în mare.

Ca să simțim briza mării. Să fim mai aproape de apă și să putem avea grijă de lucrurile noastre”, spune o turistă.

Pentru briza mării”, spune un turist.

Între țărmul mării și primul rând de șezlonguri ar trebui să existe o distanță de minimum cinci metri. Cu toate acestea, mulți operatori de plajă aleg să pună șezlongul chiar pe malul mării.

Aceasta este doar una dintre neregulile pentru care cei de la Apele Române au aplicat amenzi. Printre normele nerespectate se numără și construcțiile ilegale de pe nisip, lipsa coșurilor de gunoi sau extinderile nepermise ale beach-barurilor. Însă o parte din operatori nu se lasă intimidați. Pe o porțiune de plajă lărgită, în zona cazinoului din Mamaia, unii închiriau șezlonguri chiar pe malul apei, deși acest lucru este nepermis.

Reporter: Este voie să fie atât de aproape de apă?

Comerciant șezlonguri: Dacă clienții vor, cu ce suntem noi de vină? Dacă plaja s-a făcut prea mare, au înnisipat prea mult, nu sunt condiții de plajă în spate, apa este urâtă, nisipul este foarte urât. Cum altfel? Oamenii doresc măcar să fie lângă malul mării. Noi facem acum pe placul clienților, nu avem ce face.

Turiștii aflați la mare sunt revoltați și nu li se pare normal ca regulile să existe doar pe hârtie.

Zonele astea sunt ilegale. Nu aparțin de ei. Și normal șezlongurile la hoteluri, noi plătim o grămadă de bani și ei sunt în spate puși”, spune o turistă.

Alții, însă preferă să scoată din buzunar o sumă de bani ca să se poată bucura de locuri în primul rând, la mare.

Sunt cum sunt aduse. Fiecare își asumă ce face”, spune un turist.

Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au fost notificați și urmează să ia măsuri. Aceștia vor aplica sancțiuni conform legii. Până acum, valoarea amenzilor aplicate pe plajele dintre Năvodari și Vama Veche se ridică la 632.000 de mii de lei. Aceștia vor continua acțiunile de verificare de pe litoral pe toată durata sezonului estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233