dobroge.tv

Live

Nerespectarea măsurilor anti-COVID, sancționată de oamenii legii: aproape 35.000 de amenzi, date în ultimul an în județul Constanța

14 iulie 2021
Publicitate

Masca, dezinfectarea și distanțarea sunt cele trei lucruri elementare cu care ne-am obișnuit de aproape un an și jumătate. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care nu au respectat măsurile anti-COVID-19. O arată datele oferite de autorități: trei milioane de euro însumează amenzile pe care le-au luat constănțenii în ultimul an. Cei care au fost prinși pe picior greșit, au scos din buzunar între 500 și 2.500 de lei.

Unii de frica virusului sau de teama amenzii, alții deloc. Așa au purtat constănțenii masca în ultimul an, de când s-a instalat starea de alertă la nivel național. Cei din urmă au riscat, iar cei mai mulți dintre ei au suportat și consecințele.

Eu am purtat-o de teama virusului, dar probabil și că amenzile au fost un factor coercitiv”, spune o constănțeancă.

Cred că virusul totuși și numărul de îmbolnăviri foarte mare și decesele i-au făcut să fie ceva mai prudenți”, spune o altă constănțeancă.

Nu neapărat de teama amenzii. Și una, și alta. Muncesc pentru un salariu minim și să plătesc atâția bani nu e convenabil”, spune o altă constănțeancă.

În perioada mai 2020 – mai 2021, polițiștii și jandarmii au aplicat aproximativ 35.000 de sancțiuni contravenționale, se arată într-un document postat pe pagina Senatului, semnat în data de 16 iunie de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Potrivit datelor oferite de autorităţi, doar pentru judeţul Constanţa au fost date amenzi în valoare de trei milioane de euro pentru nerespectarea măsurilor anti-CONSTANȚA.

Cei care au respectat măsurile impuse de autorități sunt de acord cu sancțiunile care au fost aplicate. De asemenea, aceștia susțin faptul că legile nu trebuie încălcate pentru că doar așa putem scăpa de pandemie.

Atenția mi s-a mai atras, că na, ești om și uiți, dar știi cum e, până te obișnuiești, apoi nu mai e nevoie să ți se atragă atenția. Dar nu, așa în rest nu am avut probleme”, spune o constănțeancă.

N-am fost niciodată amendat, nici măcar atenționat. Să le dea celor care nu respectă regulile. Legile sunt făcute să fie respectate, nu să fie încălcate”, spune un constănțean.

La aceste sancțiuni se mai adaugă și altele, date între timp. Masca a devenit obligatorie în spații închise în timpul stării de urgență, la începutul anului trecut. Din noiembrie, regula a fost extinsă și pentru spațiile deschise, iar în mai 2021, măsura a fost înlăturată cu câteva excepții. De exemplu, în piețe și în stațiile de autobuz aceasta trebuie în continuare purtată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233