dobroge.tv

Live

Dalele cu iz istoric din Piața Ovidiu vor fi înlocuite cu asfalt după ce, în timp, s-au spart și au format șanțuri adânci

13 iulie 2021
Publicitate

Dalele montate în 2012 în Piața Ovidiu din Constanța vor ajunge istorie! Actuala municipalitate scoate pavelele din zona peninsulară pentru a fi înlocuite cu asfalt după ce în timp acestea s-au spart și s-au format șanțuri adânci. După nouă ani, porțiuni întregi se transformă, din nou, în carosabil. Amintim că deși zona a fost pavată, circulația rutieră nu a fost oprită și tocmai din cauza tonajului, o mare parte din drum s-a deteriorat.

11 milioane și jumătate de lei. Atât a costat reabilitarea centrului istoric al Constanței care în urmă cu nouă ani intra în reparații capitale. Timp de 24 de luni, Piața Ovidiu a fost restaurată de la un capăt la celălalt: s-a scos asfaltul vechi și găurit, s-a schimbat toată rețeaua de utilități, s-au refăcut scările de acces și spațiile verzi și a fost adus mobilier urban în ton cu arhitectura zonei.

Trotuarul din jurul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie a fost desfăcut și înlocuit cu zonă de promenadă, care se află în continuarea celei pietonale.

Constănțean: Dalele acestea nu erau. Era piatră cubică. Erau mai mici.

Reporter: Se circula cu mașina?

Constănțean: Da, se circula.

Ne întoarcem în prezent și constatăm că pavelele s-au ciuruit.

Nu arată bine, clar”, spune o constănțeancă.

Pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, dalele au cedat și s-au lăsat în stratul de nisip. În timp, din cauza traficului intens, au cedat bucăți din ele.

Șoferii spun că își rup mașinile din cauza șanțurilor formate. Dacă granitul a făcut impresie bună în primii ani, acum roțile autoturismelor le-au presat și majoritatea s-au crăpat din cauza tonajului.

Au cam trecut anii și tot trec și noi ne distrugem suspensiile, ne distrugem mașinile. Având în vedere că lucrez în domeniul delivery fac praf mașina zi de zi, ca și taximetriștii”, spune un șofer.

Este bătaie de joc aici în oraș pentru că au fost anumite străzi care au fost sparte”, spune un tânăr.

Municipalitatea a intrat din nou cu utilajele în centrul vechi. Dalele cu „aer istoric” din Constanţa vor fi scoase din zona peninsulară. Unele vor fi înlocuite cu asfalt, iar altele cu pavele noi.

La intrare în zona Peninsulară s-a luat decizia asfaltării unei porțiuni care, cu siguranță, va rămâne porțiune carosabilă, având în vedere că este accesul către parcarea ce deservește instituțiile de justiție din zonă. Va trebui să folosim același model și aceeași culoare de granit, pentru a rămâne o zonă estetic unitară”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Se intervine în această săptămână pe strada Traian, tronsonul delimitat de Bulevardul Tomis și Cercul Militar. Lucrările se desfășoară numai pe timpul nopții pentru ca traficul rutier din timpul zilei să nu fie afectat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233