dobroge.tv

Live

Tarabele din apropierea pieței Tomis III au fost desființate: constănțenii din zonă sunt nemulțumiți de această măsură

08 iulie 2021
Publicitate

Mobilizare de forțe în zona Tomis III din Constanța! Zeci de patroni de tarabe au pus mâna pe șmotru și șterg tot în urma lor. Sunt nevoiți să își închidă afacerile după ce autoritățile locale i-au somat în acest sens. De la începutul lunii și până acum, zeci de agenți economici care vindeau fructe, legume sau flori la tarabele din jurul pieței au rămas fără autorizație de funcționare. O hotărâre de consiliu local nu le mai permite să funcționeze pe o distanță mai mică de 150 de metri în jurul piețelor special amenajate de regie.

A fost forfotă mare joi dimineață în zona Tomis III din Constanța. Zeci de patroni care vând fructe, legume sau flori la tarabele din apropierea pieței și-au măturat agoniseala de zeci de ani.

De la 1 iulie și până astăzi, zeci de tarabe au fost închise de autorități. Oamenii spun că nu știu unde să își vândă marfa de acum înainte.

Aveam șase luni valabilitate și ne-au luat autorizația. Acum să vedem ce decide instanța”, spune un proprietar de taraba.

Ce a mai rămas, am dat. Am să le scot și pe-astea dacă nu le arunc. Am aruncat și ieri o grămadă de marfă. Sunt de pe data de 1 (1 iulie - n.red.) închisă”, spune o proprietară de tarabă.

Desființarea tarabelor îi afectează și pe cumpărători. Efectul este în lanț, iar cei mai mulți dintre pensionarii care locuiesc în zonă își făceau piața de aici. Preferau tarabele pentru prețurile mai mici chiar și cu 30% decât în piețe.

Eu tot îi căutam și am zis că sunt în concediu, dar de unde. Mereu luam de la ei”, spune o constănțeancă.

Noi cu salariile mai mici ne permiteam să venim aici. Față de prețurile pe care le vedeți pe piață. Și este păcat că s-au închis”, spune o altă constănțeancă.

Reporter: Unde veți face piața de acum înainte?

Constănțeancă: Dumnezeu știe uite că eu stau aici, traversez.

Autoritățile locale i-au somat pe comercianți și le-au solicitat să se alinieze regulilor. Comerțul stradal din zonă făcea ca piața administrată de Primărie să fie mai mult goală, lucru ce îi dezavantaja pe comercianții din interior.

În jurul pieței sunt foarte multe tonete care desfășoară comerț stradal pe domeniul public, ocupând astfel căile de acces. Tocmai de aceea avem o regulă în hotărârea de consiliu care reglementează activitățile comerciale pe raza municipiului Constanța și anume, aceea de a nu amplasa tonete pentru comerț stradal la o distanță mai mică de 150 de metri față de zona de piață. Autorizațiile agenților economici care au desfășurat aceste activități la mai puțin de 150 de metri de piață nu au fost reînnoite”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Mai exact, potrivit municipalității, comercianților li s-ar fi cerut să respecte anumite reguli pentru a fi autorizați. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233