dobroge.tv

Live

Acuzații de mușamalizare în cazul fetiței din Saraiu, mâncată de vie de animale sălbatice pe un câmp, după ce a dispărut de acasă

08 iulie 2021
Publicitate

O organizație civică reclamă mușamalizarea cazului fetiței de trei ani, din Saraiu, găsită moartă pe câmp. Asociația acuză autoritățile locale că nu ar fi strâns câinii fără stăpân din localitate și că aceștia ar fi ucis-o pe copilă, nicidecum animalele sălbatice. Primărița din Saraiu spune că este la dispoziția autorităților.

Se fac presiuni din partea Primăriei pentru a scăpa cumva de responsabilitatea penală și civilă care îi revine în urma morții acestui copil care a fost mâncat de viu”, a declarat Ana Măiță, purtător de cuvânt IREC.

Sunt suspiciuni pe care reprezentanții Asociației Inițiativa pentru Responsabilitate Civică susțin că le au în baza unor informații primite în mod anonim. IREC ar avea, astfel, motive întemeiate că creadă că s-ar încerca mușamalizarea cazului fetiței de trei ani din localitatea constănțeană găsită moartă pe câmp. Trupul copilei ar fi fost găsit sfâșiat la câțiva kilometric de casă.

Interpretările că au fost șacali, animale sălbatice, animalele acelea care seamănă cu câinii, pe câmp, eu nici nu am stat pe câmp pentru a putea atesta lucrul acesta”, a declarat Dorinela Irimia, primar Saraiu.

Cei de la organizația civică au, însă, un alt punct de vedere.

Mi-este foarte greu să cred că acest copil a fost sfâșiat și devorat de coioți și mai știu eu ce animale sălbatice sunt în zona geografică respectivă și nu a fost mâncat de câinii fără stăpân care există în număr mare”, a mai declarat Ana Măiță, purtător de cuvânt IREC.

Autoritățile locale sunt obligate să aibă serviciu de ecarisaj. În lipsa acestuia, primăria ar fi direct responsabilă de moartea fetiței, în cazul în care se dovedește că maidanezii și nu animalele sălbatice au ucis-o pe copilă. Așa că Asociația vrea să fie făcut public raportul medicilor legiști pentru a se face lumină în această situație. Mai mult, organizația are informații cum că primărița din Saraiu ar avea legături directe cu familia fetiței.

Adevărul este că dânsa este nașa acestui copil decedat. Este și este angajatorul tatălui, totodată și evident din poziția asta ne-a fost teamă ca nu cumva să existe din partea dânsei niște presiuni”, a mai declarat Ana Măiță, purtător de cuvânt IREC.

Sunt nașa multor copii. Nu sunt implicate în familie”, a mai declarat Dorinela Irimia, primar Saraiu.

Edilul mai spune că a făcut tot posibilul pentru a găsi copilul și că este la dispoziția autorităților abilitate. Poliţia cercetează acest caz. Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Hârșova.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233