dobroge.tv

Live

S-a prelungit starea de alertă, în România. Arafat: La restaurante nu mai este valabilă regula de şase persoane la masă

08 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, dar au fost aduse unele modificări, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat. Astfel, cei care au trecut prin infecția cu COVID-19 în ultimele 180 au același regim cu cei vaccinați și cu cei care au test COVID negativ, la terase pot sta la masă mai mult de 6 persoane, iar adulții care îi însoțesc pe copii la locurile de joacă nu mai trebuie să fie vaccinați.

Principalele modificări la starea de alertă:

  • Pentru cei care au trecut prin boală, a fost crescută limita de 90 de zile la 180 de zile de la infectarea cu COVID-19, pentru a fi în concordanță cu cerificatul verde european. În acest inferval, oamenii care au fost infectați cu COVID-19 sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.
  • La activitățile culturale în aer liber se permite participarea a până la 1.000 de persoane care stau pe scaun .
  • La nunți, botezuri și alte evenimente private, suprafața pe persoană a fost redusă de la 4 metri pătrați la 2 metri pătrați.
  • La locurile de joacă pentru copii, nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați împotriva COVID-19.
  • La exterior, la restaurante, se elimină regula de 6 persoane la masă.

„A fost prelungita starea de alertă pentru inca 30 de zile. Au fost realizate unele modificari. Cea mai importanta este a celor care au trecut prin boală. S-au mai făcut mici modificari. La organizarea activitatii culturale in aer liber se permite pana la 1000 de persoane pe scaune. La organizarea de nunţi, botezuri o să fie distanță de doi metri pătrati, la mese festive doi metri in loc de patru .Nu se va mai solicita ca insotitorii copiilor in locurile de joaca sa fie vaccinati. La restaurante nu mai este valabila regula de sase persoane la masă”, a declarat Raed Arafat după şedinţa de Guvern de joi, 8 iulie.

Şeful DSU recomandă românilor să se vaccinete pentru a evita infectarea cu noile tulpini ale coronavirusului.

„Varianta delta este în crestere ca si preponderenta în aproape toata Europa, in unele zone impactul este mai mare. Noi inca suntem intr-o situaţie controlată. Prin mobilitatea şi iesirea in alte tări in care varianta delta este prezenta, este posibil sa avem mai multe cazuri de infectari cu tulpina Delta. Daca va creste incidenta, revenim la masurile care se aplicau pe incidente. Pentru data de 1 august nu pot sa va spun exact ce masuri se vor lua. Ramanem pe recomandarea ca vaccinarea ramane singura solutie pentru a evita un impact grav al bolii”, a mai declarat Raed Arafat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233