dobroge.tv

Live

UPDATE. Preşedintele a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare. Premierul Florin Cîțu, desemnat interimar la Finanțe

UPDATE. Preşedintele a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare. Premierul Florin Cîțu, desemnat interimar la Finanțe
08 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Florin Cîţu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

”În cursul zile de marţi am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea de a îl remania pe domnul ministru Nazare. Mi-a spus că nu doreşte să îşi dea demisia şi să fie revocat”, a anunţat prim-ministrul după şedinţa de Guvern.

Cîţu a explicat că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării.

”Decizia am luat-o după o analiză făcută la 6 luni de zile. Astăzi vorbim de Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la MFP. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene”, a explicat şeful Executivului.

De asemenea, premierul a menţionat că a trimis preşedintelui şi propunerea ca premierul să asigure interimatul:”Eu sunt propunerea de interimar. Nu în acest moment (nu se ştie altă propunere pentru MInisterul de Finanţe – n.r.). Nu avem nicio propunere în acest moment pentru MFP. Ne vom asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite”.

Întrebat dacă a vorbit despre dosarul Roşia Montană cu Nazare, Florin Cîţu a replicat, referindu-se la informaţiile referitoare la retragerea dosarului de listare a Roşiei Montană la UNESCO: ”Dl Nazare a prezentat opinia MFP în şedinţa de coaliţie şi am spus de fiecare dată că acolo trebuie să fie luată decizia în ceea ce priveşte Roşia Montană. În ceea ce priveşte Guvernul, am văzut mai multe fake news, niciodată nu am cerut să se retragă acest proiect”.

El a precizat că a fost singurul care l-a susţinut pe Alexandru Nazare pentru Finanţe când l-a propus.

În ceea ce priveşte motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut să îşi dea demisia, Florin Cîţu a spus că nu le cunoaşte, afirmând că Nazare ar putea avea o conferinţă de presă după şase luni de mandat.

”Am la corpul de control câteva lucruri şi corpul de control s-ar putea să meargă la MFP, dar voi anunţa zilele următoare. ANAF a avut o activitate bună”, a conchis premierul.

UPDATE 14:05. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

- Decret de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

- Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanţelor, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială.

Sursă foto: Facebook Guvernul României

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233