dobroge.tv

Live

Forțe de ordine, suplimentate pe Litoral. Lucian Bode: „Ne-am asigurat că vom avea suficiente resurse umane și suficiente resurse de tehnice”

02 iulie 2021
Publicitate

Turiștii aflați la mare au toate motivele să se simtă în siguranță. Este declarația Ministrului de Interne, care a venit astăzi la Constanța. Polițiștii și jandarmii i-au prezentat oficialului echipamentele din dotare cu care vor asigura ordinea în această vară. 400 de polițiști și 600 de jandarmi sunt detașați pe litoral în acest sezon estival.

ATV-ul este una dintre piesele de rezistență cu care echipajele de poliție au acționat pe litoral în ultimii ani. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și chestorul Bogdan Despescu au verificat efectivele și tehnica structurilor care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoral, în sezonul estival 2021.

Ne-am asigurat că vom avea suficiente resurse umane și suficiente resurse de tehnice pentru a gestiona fluxul de turiști, în zonele turistice, la frontieră sau în situațiile de urgență”, a declarat Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

Pe plaje vor fi prezente și echipele de prim ajutor. Membrii acestora au fost instruiți și sunt pregătiți să intervină în cazul în care va fi nevoie.

În zonele de pe litoral, unde s-au produs cele mai multe intervenții pentru situații de urgență. Au fost operaționalizate 25 de puncte de lucru temporare. De exemplu, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Năvodari, Eforie Nord, Mamaia, Techirghiol, Costinești, Saturn, Venus și Vama Veche au fost amenajate corturi de prim ajutor dotate cu toate echipamentele necesare salvării vieții”, a mai declarat Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

În de prim ajutor este personal paramedical, instruit să resusciteze, să înceapă resuscitarea și tot. Sunt separați de salvamari. Colaborează cu salvamarii. Iar de când am început acest proiect, într-adevăr, înainte vedea ambulanța și fugeau pentru că erau numai salvamarii. Acum, între salvamari și ambulanță mai este echipajul SMURD-ului”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat.

Ca în fiecare an, și în acest sezon estival pe litoralul românesc au fost detașate forțe de ordine din alte județe. Autoritățile recomandă oamenilor să nu uite că încă ne aflăm în starea de alertă și în ciuda măsurilor de relaxare, pericolul îmbolnăvirii cu COVID-19 nu a trecut încă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233