dobroge.tv

Live

Comandamentul Litoral 2021 a intrat în vigoare: „Am alocat echipe de comisari din partea ANPC-ului care vor fi permanent prezenți peste tot”

02 iulie 2021
Publicitate

Toleranță zero pentru practicile comerciale care pun în pericol sănătatea și viața consumatorilor. Aceasta este deviza sub care va funcționa în acest an Comandamentul Litoral care a intrat de astăzi în vigoare. Agenții economici sunt avertizați că vor fi sancționați drastic în cazul în care sunt prinși pe picior greșit.

Fie că este vorba despre condițiile de masă sau de cazare, statistica arată că în lunile iulie și august se înregistrează cele mai multe sesizări de la consumatorii de pe litoral. Ca în fiecare an, autoritățile sunt în alertă, motiv pentru care, începând de vineri, a fost lansat Comandamentul Litoral 2021.

Am alocat echipe de comisari din partea ANPC-ului care vor fi permanent prezenți peste tot. Din punctul nostru de vedere, strategia pe care dorim să o aplicăm este în primul rând partea de consiliere, partea de prevenție, facem și parte de educație dacă este nevoie. Educația consumatorului. Și în ultimul rând este acea parte în care va trebui să luăm chiar măsuri mai dure dacă sunt fapte neconforme. Din acest moment, Comandamentul Litoral 2021 este deschis”, a declarat Claudiu Doloț, președintele ANPC.

Primarul Constanței, Vergil Chițac a precizat că anul acesta se așteaptă un număr mare de turiști, iar pentru că va fi aglomerat în stațiuni, instituțiile statului trebuie să-și dea mâna pentru ca turiștii, dar și localnicii să aibă parte de servicii de calitate și de siguranță din partea agenților economici.

Anul acesta este mai special pentru că odată cu măsurile de relaxare de la 1 iulie, cred eu că după un an și jumătate de restricții, oamenii se vor elibera și vor veni într-un număr cât mai mare în Mamaia, pe litoralul românesc dar în special Mamaia”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Reprezentanții industriei ospitalității sunt îndemnați la responsabilitate, astfel încât acest sezon estival să decurgă fără evenimente neplăcute.

Ne dorim ca acțiunile instituțiilor de control să vizeze mai mult îndrumarea și consilierea agenților economici, mai puțin partea de amenzi și evident, în cazul în care sunt aspecte care trebuie reclamate, sesizate și soluționate suntem primii și noi, cei din patronate, care punem umărul și sprijinim curățenia pe care ne-o dorim toți pe litoral”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare Asociația Patronală RESTO.

Comandamentul Litoral se află la a noua ediție. Turiștii, dar și constănțenii care observă nereguli în diferite unități pot face sesizări la numărul de telefon al consumatorului 021.9551, apelul fiind gratuit, în orice reţea de telefonie. De asemenea, în cadrul Comandamentului va exista și un birou de primire a reclamațiilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233